Elevă medaliată cu aur la Olimpiada Internațională de Geografie: ”Mi-aş dori să rămân în România”

0
Foto: facebook.com/www.edu.ro

Elevii care au obţinut premii la olimpiadele şi concursurile internaţionale au fost premiaţi, joi, în cadrul Universităţii Politehnica.

Bianca Solomon este elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iași. Tânăra a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie care s-a desfăşurat în august în Canada. Eleva spune că a ajuns să facă performanţă în domeniul Geografie din pasiune.

Eu şi colegii mei am avut o performanţă deosebită. (…) Echipa noastră a luat locul 3 pe naţiuni şi este o mândrie de nedescris. (…) Au fost ani de muncă şi pasiune. Aş spune că pasiunea este pe primul loc, pentru că pasiunea te face să depui efort pentru ce simţi că este visul tău. Este un sentiment frumos că-mi pot reprezenta ţara şi comunitatea”, a spus Bianca Solomon, citată de Mediafax.

Tânăra spune că îşi doreşte să participe şi anul viitor la olimpiada internaţională, astfel se pregăteşte de pe acum pentru a se menţine în top.

“În viitor mă văd în acest domeniu, poate chiar profesoară de Geografie, profesor universitar, şi mi-aş dori să rămân în România pentru că aici este locul meu”, a adăugat tânăra.

Cozma Tudor este absolvent al Colegiului Naţional Emil Racoviţă din Iaşi, iar în 2018 a participat la Olimpiada Internaţională de Chimie unde a obţinut medalia de argint şi medalia de aur la Olimpiada Internaţională Mendeleev. Tânărul spune că succesul său se datorează multor ani de studii.

“Cred că premiiile sunt rezultatele muncii începând cu clasa a VII-a de când am cunoscut chimia şi de atunci mi-am dorit să ajung să particip la olimpiade. (…) Am reuşit să fac loc în activitatea de studiu şi pasiunilor pe care le am, dar mai greu, pentru că am muncit şi am studiat mult”, a spus, pentru Mediafax, Cozma Todor.

Laureatul spune că i-a plăcut chimia datorită mamei lui care este profesoară de chimie, iar astfel a îndrăgit materia încă de mic. Tânărul spune că vrea să rămână în ţară, pentru că în România sunt multe oportunităţi.

“Nu pe domeniul chimiei, în viitor mă văd în domeniul medicinei. Acum sunt student la Universitatea de Medicină din Iaşi şi vreau să rămân în România”, a spus Cozma Tudor.

Ministerul Educaţiei Naţionale a premiat, joi, câştigătorii a 255 de distincţii (61 de medalii de aur și premii I, dintre care 3 cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint și premii II, 65 de medalii de bronz și premii III şi 39 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori).

Citește și Olimpicii români, premiați de Ministerul Educației. 61 de medalii de aur și premiul I, obținute în 2017-2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.