Guvernul a adoptat ordonanța privind primele anuale din învățământ: 1.500 de lei – personalul didactic şi auxiliar, 500 de lei – personalul nedidactic

0

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, Ordonanţa de urgenţă referitoare la primele anuale pentru cadrele didactice şi nedidactice, relatează Agerpres. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a precizat că s-a început distribuirea şi alimentarea cardurilor, iar acest proces este menit să se închidă în următoarele şapte zile.

”Este vorba de peste 326.000 de angajaţi din învăţământ care vor beneficia de această primă anuală netă în cuantum de 1.500 lei pentru cadrele didactice şi de 500 lei pentru personalul administrativ din educaţie. Este prima aşa-numită primă de carieră profesională, care se acordă începând din acest an şcolar şi este prevăzută pentru o perioadă de patru ani”, a arătat Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

Ordonanţa de urgenţă modifică şi completează OUG nr. 58/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, precum şi unei prime de carieră profesională pentru personalul nedidactic din învăţământul de stat, suportate din fonduri externe nerambursabile.

Pe 4 octombrie, Ministerul Educaţiei anunţa că a realizat paşii legali necesari pentru acordarea primelor de carieră didactică şi a primelor de carieră profesională, astfel încât tichetele să ajungă la personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, respectiv să fie încărcate până la sfârşitul lunii octombrie.

Potrivit sursei citate, începând cu această toamnă, vor fi acordate următoarele prime:

  • Prima de carieră didactică (1.500 de lei) pentru personalul didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate în anul şcolar 2022-2023 în învăţământul preuniversitar şi cel universitar de stat;
  • Prima de carieră profesională (500 de lei) pentru personalul nedidactic aflat în activitate în anul şcolar 2022-2023 în învăţământul preuniversitar şi cel universitar de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.