Competiţia ”Şcoală Europeană” 2023. Lista unităţilor de învăţământ declarate câştigătoare, publicată de Ministerul Educației

0

Ministerul Educației a publicat joi, 25 mai, rezultatele finale și lista unităţilor de învăţământ preuniversitar declarate câştigătoare în cadrul competiţiei naționale „Școală Europeană” – ediţia 2023.

Lista școlilor și grădinițelor declarate câştigătoare în cadrul competiţiei ”Școală Europeană” 2023:

  • Rezultatele finale înregistrate în urma evaluării candidaturilor unităţilor de învăţământ preuniversitar înscrise în competiţia „Școală Europeană”  – ediţia 2023 pot fi consultate aici.

Competiția „Şcoală Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii, se arată pe site-ul Ministerului Educației.

”Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului <Şcoală Europeană> este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale

Certificarea școlilor cu titlul <Școală Europeană> conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care aceste școli le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide”, mai precizează Ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani. Ulterior, şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut (în mod excepțional, în condițiile întreruperii din perioada 2020 – 2021, cauzată de pandemia de Covid 19, certificatele „Școală Europeană” obținute de unitățile de învățământ la edițiile din 2017, 2018 și 2019 au o valabilitate de 5 ani).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.