Cursuri de educaţie juridică, susținute de avocați ai Baroului Bucureşti în peste 140 de școli din Capitală – proiectul „Fii Avocat în Şcoala Ta!”

0

Proiectul „Fii Avocat în Şcoala Ta!”, prin care, până la finalul actualului an şcolar, elevi din clasele V – XII din Bucureşti vor beneficia de cursuri de educaţie juridică, a fost lansat, joi, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, de Uniunea Naţională a Barourilor din România, relatează Agerpres.

În cinci cursuri săptămânale cu durata de o oră vor fi abordate umătoarele subiecte: „Infracţiuni de violenţă şi contra vieţii”, „Viaţa şi libertatea sexuală. Bullying-ul”, „Infracţiuni contra patrimoniului”, „Traficul de droguri” şi „Criminalitatea cibernetică”.

„În proiect sunt implicaţi aproximativ 300 de avocaţi ai Baroului Bucureşti şi 147 de şcoli. Înscrierile continuă. Colegii avocaţi aleg cu tact şi îndrumaţi de dirigintele de clasă despre ce le să le vorbească copiilor, despre infracţiunile care pot fi abordate la respectiva vârstă. Finanţatorul proiectului este Uniunea Naţională a Barourilor din România şi aici mă refer la logistică, pentru că toţi avocaţii implicaţi sunt voluntari”, a precizat coordonatorul proiectului, Silvana Racoviceanu, avocat în Baroul Bucureşti.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, prezent la eveniment, a subliniat că educaţia juridică este o componentă importantă alături de cea pentru sănătate.

„Alături de „Educaţia pentru sănătate”, „Educaţia juridică” este o componentă extrem de importantă. (…) Sunt convins că în acest fel, poate umblând puţin la numele acestui proiect, eu aş adăuga: „Fii avocat în şcoala ta, respectându-ţi profesorii!”. (…) Sunt noţiuni care pot fi utile fiecăruia dintre voi dragi colegi elevi, ne pot fi utile şi nouă profesorilor”, a spus Sorin Cîmpeanu, conform Agerpres.

Pe de altă parte, ministrul a arătat că „Educaţia juridică” va trebui să fie un modul esenţial în cadrul disciplinei „Educaţie pentru viaţă” care va face parte din noile planuri de învăţământ începând cu septembrie 2023.

„Susţinem educaţia juridică. O susţinem până într-acolo încât ea va trebui să fie un modul esenţial în cadrul disciplinei „Educaţie pentru viaţă”, care va fi o disciplină ce va face parte din noile planuri de învăţământ implementate începând cu septembrie 2023. Sunt optimist că vom avea susţinerea Parlamentului pentru a promova noua lege a educaţiei în care vom avea această disciplină complexă – Educaţie pentru viaţă – începând din septembrie 2023″, a precizat ministrul Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.