Proiect aprobat de Consiliul Local Sector 1: construirea unui corp de clădire pentru Școala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu”

0
Sursa foto: Facebook/ Asociația Părinților “Scoala I. H. Radulescu” București

Un corp de clădire pentru desfăşurarea orelor Şcolii Gimnaziale „Ion Heliade Rădulescu” va fi construit pe bulevardul Ion Mihalache, cu o investiţie estimată la aproape 27 de milioane de lei, fără TVA, după ce Consiliul Local Sector 1 a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre pe această temă, relatează Agerpres.

„Se aprobă documentaţia tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii ‘Construire corp clădire în scopul desfăşurării activităţilor şcolare de către Şcoala Gimnazială Ion Heliade Rădulescu, pe terenul situat în bd. Ion Mihalache nr. 28′”, prevede hotărârea, adoptată cu 17 voturi „pentru” şi cinci abţineri.

Durata de realizare a obiectivului de investiţii este de 21 de luni. Şcoala „Ion Heliade Rădulescu” nu dispune de suficiente spaţii de învăţământ, precizează hotărârea.

Prin hotărârea nr. 196 din 29 iunie 2021 Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat schimbarea destinaţiei imobilului din bulevardul Ion Mihalache nr. 28. Din imobil destinat activităţilor specifice ADP Sector 1 acesta a ajuns să fie destinat desfăşurării de activităţi şcolare.

Imobilul reprezintă un bun ce aparţine domeniului public al municipiului Bucureşti şi se află în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1.

Pe teren sunt cinci corpuri de construcţie care, printre altele, nu respectă prevederile privind concepţia şi alcătuirea antiseismică în vigoare, în consecinţă este recomandată desfiinţarea lor şi construirea unui corp nou.

Tot joi, Consiliul Local Sector 1 a adoptat un proiect privind alocarea a aproape 3,6 milioane de lei de la bugetul local pentru grădiniţe de vacanţă în iulie şi august, scrie Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.