Cum vrea Spania să reorganizeze clasele din toamnă, când se redeschid școlile

0
Foto: pixabay.com

Guvernul spaniol intenţionează să reducă numărul de elevi din fiecare clasă pentru a reduce pericolul de răspândire a coronavirusului, anunţă marţi presa locală, conform Agerpres.

Până acum, în majoritatea regiunilor din Spania clasele din învăţământul primar puteau avea până la 28 de elevi, iar cele de liceu 40. Conform noilor reguli, numărul maxim admis pe viitor va fi de 15.

Modificarea va intra în vigoare în septembrie, când se redeschid şcolile, şi va afecta probabil şcolile din mediul urban, deoarece în mediul rural clasele erau deja de multe ori mai mici.

Ministrul educaţiei, Isabel Celaa, a declarat însă că nu există suficiente fonduri pentru împărţirea spaţiului în sălile de clasă. Probabil că urmează să se folosească un „sistem mixt”, cu ture de dimineaţă şi de după-masă, iar o parte din ore se vor desfăşura online, a explicat ministrul.

Redeschiderea şcolilor nu trebuie să pericliteze rezultatele obţinute până acum în combaterea epidemiei de COVID-19, a avertizat Celaa, apreciind că revenirea la programul normal de învăţământ nu ar permite distanţarea socială necesară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here