Colțul de lectură în clasă: câteva idei de amenajare a unui spațiu în care copiii pot să citească la școală FOTO

1

În tot mai multe săli de clasă din școlile românești, începem să vedem amenajat un colț de lectură. Copiii citesc în pufuri ori pe canapea, în leagăne, pe covor sau în cort, într-un demers al profesorilor de a încuraja lectura în rândul acestora. Se citește și la grădiniță, și la școală, iar spațiile create sunt unele colorate, prietenoase, unele dotate cu minibibliotecă. Pentru elevi, momentele de lectură sunt poate cele mai relaxate într-o zi la școală, atunci când ies din bănci și se bucură de lumea cărților.

Astfel de colțuri de lectură am întâlnit în clasele și școlile care s-au alăturat campaniilor derulate de Anca Tîrcă, consultant educațional – ”Școli creative și prietenoase” și ”Toată școala citește”.

Într-un articol publicat pe blogul personal, Anca Tîrcă propune câteva astfel de spații celor care doresc să aibă un colț de lectură, cu recomandarea ca acesta să nu fie unul de decor, ci chiar să fie folosit de copii.

”Am văzut în multe școli din Europa, dar și pe la noi, colțuri de lectură amenajate în clase ca spații atrăgătoare și primitoare, în care copiii se pot retrage pentru câteva minute de citit în liniște și în care pot găsi o carte de care au nevoie. 

Să nu uităm însă, că oricât de minunat ar arăta colțul de lectură din clasă, entuziasmul și pasiunea pentru citit nu se dezvoltă decât cu profesori care transmit ei înșiși și în fiecare zi entuziasm și pasiune pentru citit copiilor cu care lucrează”, spune Anca Tîrcă.

Iată imaginile propuse de Anca Tîrcă pentru amenajarea unui colț de lectură:

Alte colțuri de lectură din școlile de-afară:

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. O idee foarte buna, numai ca sunt scoli care au clase destul de mici. Abia incap copii, nu mai au loc si de alte amenajari desi ar fi ideal si in mod sigur i-ar atrage mai mult spre citit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.