Simulare Evaluarea Națională și BAC 2020. Calendarul examenelor și propunerile MEC pentru simulările la clasele a VII-a și a XI-a – proiect

0

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor începe pe 23 martie simularea examenului de Evaluare Națională și, respectiv, a examenului de Bacalaureat 2020, prevede un proiect de ordin care a fost luat în discuție, miercuri, la ședința Comisiei de Dialog Social, desfășurată la sediul MEC. Anul acesta, elevii claselor a VII-a și a XI-a nu vor mai participa, alături de colegii lor, la simularea din martie. Ministerul Educației precizează că simularea pentru clasa a VII-a va avea loc în luna mai, după ce vor fi publicate programele de examen și noi modele de subiecte. ”Cel de-al doilea element de noutate este acela că, în luna mai, fiecare inspectorat școlar poate organiza o nouă simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel județean. Tot atunci, poate fi organizată și simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a”, susține MEC.

Comisia de Dialog Social a luat în dezbatere, miercuri, proiectul de Ordin al ministrului educației și cercetării privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2019 – 2020 și pentru aprobarea calendarului acestora.

Conform reprezentanților părinților, prezenți la ședință, simularea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat 2020 ar urma să înceapă pe 23 martie, potrivit propunerii Ministerului Educației. Astfel, la simularea Evaluării Naționale, proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 23 martie, Matematica pe 24 martie, iar Limba și literatura maternă pe 25 martie.

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020

23 martie 2020: Limba şi literatura română – probă scrisă

24 martie 2020: Matematică – probă scrisă

25 martie 2020: Limba şi literatura maternă – probă scrisă

3 aprilie 2020: Comunicarea rezultatelor

Foto: facebook.com/ Iulian Cristache

Simularea examenului de BAC 2020 ar urma să înceapă tot pe 23 martie și s-ar încheia pe 26 martie, în data de 3 aprilie fiind programată comunicarea rezultatelor.

SIMULARE BAC 2020

23 martie 2020: Proba E) a) – proba scrisă – Limba și literatura română

24 martie 2020: Proba E) c) – proba scrisă – proba obligatorie a profilului

25 martie 2020: Proba E) b) – proba scrisă – Limba și literatura maternă

26 martie 2020: Proba E) d) – proba scrisă –  proba la alegere a profilului și specializării

3 aprilie 2020: Comunicarea rezultatelor

Foto: facebook.com/ Iulian Cristache

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, informa, în urma discuțiilor de la minister, că elevii claselor a VII-a și a XI-a nu vor mai susține simularea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat.

Ulterior, Ministerul Educației și Cercetării a precizat, într-un comunicat de presă, că simularea pentru clasa a VII-a va avea loc în luna mai și va fi reglementată separat, după ce vor fi publicate programele de examen și noi modele de subiecte, având în vedere că acești elevi au studiat după alte programe decât cei de clasa a VIII-a”.

Cel de-al doilea element de noutate este acela că în luna mai, fiecare inspectorat
școlar poate organiza o nouă simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel
județean. Tot atunci, în conformitate cu art. 7, alin. (1) și alin. (2) din proiectul
de ordin de ministru privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru
absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de
bacalaureat national, în anul școlar 2019-2020 și pentru aprobarea calendarului
acestora, poate fi organizată și simularea examenului de Bacalaureat pentru
clasa a XI-a”, a mai informat ministerul.

Comunicatul integral al Ministerului Educației și Cercetării:

Comisia de Dialog Social: Simulările pentru clasa a VII-a și a XI-a vor fi organizate la nivel județean, cu subiect unic

Astăzi, 15 ianuarie, în cadrul Comisiei de Dialog Social (CDS) din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, printre altele, s-au pus în discuție următoarele:

    • Proiectul de ordin al ministrului Educației și Cercetării privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de național de Bacalaureat în anul școlar 2019 – 2020 și pentru aprobarea calendarului acestora
    • Proiect de ordin privind structura anului şcolar 2020-2021.

Ministerul Educației și Cercetării face următoarele precizări:

Ca element de noutate, simularea pentru clasa a VII-a va avea loc în luna mai și va fi reglementată separat, după ce vor fi publicate programele de examen și noi modele de subiecte, având în vedere că acești elevi au studiat după alte programe decât cei de clasa a VIII-a. Aceasta a fost propunerea susținută în unanimitate de către toți membrii Comisiei de Dialog Social.

Cel de-al doilea element de noutate este acela că, în luna mai, fiecare inspectorat școlar poate organiza o nouă simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel județean. Tot atunci, în conformitate cu art. 7, alin. (1) și alin. (2) din proiectul de ordin de ministru privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2019-2020 și pentru aprobarea calendarului acestora, poate fi organizată și simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a.

Extras din propunerea de ordin de ministru privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2019 – 2020 și pentru aprobarea calendarului acestora:

Art. 7. – (1) Fiecare inspectorat școlar poate organiza în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităților de învățământ gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul județului/municipiului București, în scopul stimulării pregătirii elevilor în vederea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a examenului de bacalaureat național.

(2) Simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului școlar poate fi organizată și pentru elevii claselor a XI-a.

De asemenea, facem precizarea că structura anului școlar 2020-2021 se află, în continuare, în dezbatere publică. Ministerul Educației și Cercetării așteaptă propuneri pe acest subiect până în data de 17 ianuarie 2020, inclusiv.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.