Camera Deputaților a decis dublarea alocațiilor pentru copii. Legea merge la promulgare

0
Foto: pixabay.com

Deputații au adoptat, miercuri, în plen, proiectul de lege care prevede dublarea alocației pentru copii la 300 de lei, relatează Mediafax. Camera Deputaților este for decizional, iar legea va fi trimisă la președinte pentru promulgare.  

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege iniţiat de PSD privind dublarea alocaţiilor pentru copii cu 179 voturi ”pentru”, niciun vot ”împotrivă” şi 29 de abţineri.

Proiectul modifică Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Amendamentul prin care s-a majorat cuantumul alocației de stat pentru copii a fost depus de președintele Comisiei pentru muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, și prevede:

Alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:

– 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

– 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

– 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Cuantumurile alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual prin hotărâre a Guvernului, mai prevede proiectul, iar ”legea intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a cerut, miercuri, retrimiterea proiectului de lege care prevede dublarea alocațiilor pentru copii la comisie, susținând că nu există punctul de vedere al guvernului și fișă fiscală. Propunerea a fost însă respinsă.

Proiectul a fost adoptat de Senat pe 11 martie. Camera Deputaților este for legislativ decizional în acest caz. Astfel, propunerea legislativă va merge la Președinte pentru promulgare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here