Biblioteca Școlii Gimnaziale ”Theodor Bucurescu” nr.1 din Sânnicolau Mare, județul Timiș, are patru săli de lectură. Două dintre ele au fost complet renovate și transformate în spații atractive, care invită elevii la citit. Au mobilier nou, fotolii-puf, tablă smart, dar și un loc special de lectură: ”la înălțime”. Amenajarea a avut loc în cadrul programului PNRAS și urmează să fie schimbate și celelalte două săli, dintre care una va fi ceainărie.
”Biblioteca este de cinci stele”, a reacționat părintele unui elev de la școala din Sânnicolau Mare când a văzut cum arată noile spații de lectură. Sălile au fost modernizate în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), pe care școala îl desfășoară din 2022.
”Am așteptat cu nerăbdare acest proiect și, în sfârșit, a prins contur visul de a schimba spațiul de lectură. Este un proiect în care am crezut și mă bucur că se văd rezultatele”, spune Loredana Ciocoiu, directorul școlii.
Pe lângă mobilierul nou, într-una dintre sălile de lectură se află și o tablă smart, iar aici pot fi organizate inclusiv activități educative. De pildă, pe 22 iulie, începe ”Școala de Vară” pentru elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a, derulată de asemenea în cadrul PNRAS.
Cea de-a doua sală va fi cu siguranță un punct de atracție pentru elevi, pentru că aici au fost amenajate locuri de citit pe două niveluri:
Loredana Ciocoiu spune că și celelalte două săli de lectură vor fi modernizate, una dintre ele urmând să aibă destinația de ceainărie.
Proiectul PNRAS este desfășurat la Școala Gimnazială ”Theodor Bucurescu” nr.1 din Sânnicolau Mare începând din 2022 și se va finaliza în 2025. Prin acest program, care include mai multe proiecte, școala și-a propus ”diminuarea riscului de abandon școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii, precum și creșterea ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior”.
Sursa foto&video: prof. Loredana Ciocoiu
Citește și:
- Școala din Rași, transformată într-un an – de la o clădire abandonată la una modernă și colorată: „Mulți spuneau că așa ceva este imposibil” FOTO
- Spațiu de lectură, cu un decor inspirat din natură, la liceul din Corod: „Mereu am plecat de la ideea că școala trebuie să fie un spațiu vesel, colorat”
- Sală de clasă în aer liber. Una dintre „surprizele” noului an școlar într-o școală din mediul rural – comuna Măgurele, județul Prahova FOTO