Ierarhia absolvenților clasei a VIII-a pentru admiterea la liceu 2024 a fost publicată. Joi, 11 iulie, începe completarea opțiunilor

0

ADMITERE LICEU 2024. Ierarhia absolvenților clasei a VIII-a pentru admiterea la liceu a fost publicată miercuri, 10 iulie, la ora 16.00, pe admitere.edu.ro. Pe site-ul dedicat admiterii la liceu se regăsesc și listele cu specializările și numărul de locuri la liceele/colegiile din fiecare județ și din București, precum și ultima medie de admitere de anul trecut.  Joi, 11 iulie, începe completarea opțiunilor. Repartizarea computerizată în licee are loc pe 24 iulie. 

Ierarhizarea candidaților pentru admiterea la liceu 2024 în fiecare județ și în București este realizată în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la Evaluarea Națională).

  • Vezi ierarhia absolvenţilor claselor a VIII-a pentru fiecare județ și București ⇒  admitere.edu.ro.

Conform reglementărilor în vigoare, pentru repartizarea computerizată, în cazul mediilor egale se aplică, în ordine, următoarele criterii de departajare: 1. media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; 2. nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale; 3. nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale; 4. nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale.

În cazul în care la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menționate la criteriile de departajare egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.

Potrivit calendarului admiterii la liceu 2024, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 11 – 12 iulie și 15 – 22 iulie.

Tot în această perioadă sunt prevăzute și completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ, respectiv depunerea/ transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

Repartizarea computerizată a candidaților va avea loc în data de 24 iulie.

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2024, după soluționarea contestațiilor, au fost publicate marți, 9 iulie, pe evaluare.edu.ro.

Calendarul complet al admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2024—2025:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.