Evaluare Națională 2024, clasa a IV-a. Elevii au susținut testul la Limba română. Ce subiecte au avut de rezolvat

0

EVALUARE NAȚIONALĂ 2024, clasa a IV-a. Elevii de clasa a IV-a au susținut marți, 21 mai, proba la Limba română din cadrul Evaluării naționale. Testele primite de elevi au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Testele la Limba română – Evaluare Națională 2024, clasa a IV-a

Testele la Limba română pentru elevii aparținând minorităților naționale pot fi descărcate de aici

Evaluarea națională pentru elevii de clasa a IV-a va continua miercuri, 22 mai, cu proba la Matematică, iar joi, 23 mai, se va desfășura proba de Limbă maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, durata alocată rezolvării testelor de către elevii claselor a IV-a este de câte 60 de minute pentru fiecare test administrat.

Evaluarea se desfăşoară în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei unităţi de învăţământ, iar responsabilitatea administrării testelor la clasă aparţine unui cadru didactic care nu predă la clasa respectivă. Pe toată durata evaluării, administratorul de test este asistat de un al doilea cadru didactic, care nu predă la clasa respectivă.

Testele vor fi corectate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate. Fiecare test este evaluat de către două cadre didactice, dintre care unul este învăţătorul de la clasă.

Rezultatele individuale obţinute nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune, și prin informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, prevede metodologia.

  • Vezi Teste și modele de teste pentru Evaluarea Națională, clasa a IV-a – AICI.

Elevii claselor a VI-a vor susține Evaluarea națională săptămâna viitoare, în zilele de 28 și 29 mai. Conform Ministerului Educației, testele administrate la Evaluările naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

”Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Ca element de noutate pentru administrarea și valorificarea rezultatelor înregistrate, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicații digitale. Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiții de siguranță și de control optimizat al calității și, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor și va permite valorificarea rapidă și flexibilă a acestora. Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei și a raportului școlii, fără eforturi birocratice suplimentare și într-un timp mai scurt. (…)

Rapoartele generate la nivelul unității de învățământ pe baza acestor rezultate furnizează argumente statistice de maximă importanță și relevanță pentru construirea măsurilor de valorificare a rezultatelor înregistrate la aceste evaluări naționale, măsuri focalizate pe nivelul unității de învățământ și pentru beneficiarii serviciilor educaționale: elevi, părinți/tutori, cadre didactice, personal educațional de sprijin etc.”, a mai precizat Ministerul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.