Școlile vor primi bani pentru activitățile din Programul Național „Săptămâna Verde”, începând de anul școlar viitor – a anunțat Ligia Deca

0

Activitățile din cadrul Programului Național „Săptămâna verde”, derulat în școli, vor fi finanțate începând de anul școlar viitor, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca. În acest sens, Executivul a adoptat o Hotărâre de Guvern, care prevede finanțarea acestui program de către Ministerul Mediului cu suma de 100 de milioane de lei pentru o perioadă de doi ani.

”Astăzi a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care, de anul școlar viitor, școlile pot beneficia de sprijin financiar pentru activități organizate în cadrul acestui program. Vor putea fi finanțate activități precum: excursii având ca tematică educația pentru mediu, amenajarea spațiului verde al școlii, acțiuni de ecologizare, sau achiziția de materiale didactice pentru organizarea de lecții demonstrativ”, a scris ministrul Educației pe Facebook.

Ligia Deca a precizat că, după ce Hotărârea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial, Ministerul Educației va lansa în dezbatere publică Metodologia de implementare a activităților școlare locale din cadrul Programului „Săptămâna verde”, pentru anii 2024 și 2025.

Aceasta va cuprinde detalii privind repartizarea sumei totale de 100 de milioane de lei pe județe, calendarul de implementare, rolul instituțiilor implicate și tipurile de activități și cheltuieli eligibile”, a arătat ministrul.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a precizat că Programul Național „Săptămâna verde” va fi finanţat de Ministerul Mediului cu 100 de milioane de lei pentru doi ani, dar ”implementat de Ministerul Educaţiei prin nişte norme metodologice care urmează să fie adoptate cât de curând”.

„‘Săptămâna verde’ – vor fi cinci zile consecutive, decise de fiecare instituţie de învăţământ, în intervalul septembrie – mai, pentru ca elevii cursanţi acolo să se bucure de activităţi precum excursii în domeniul educaţiei pentru mediu, amenajarea spaţiului verde al şcolii, acţiuni de ecologizare, consumabile pentru organizarea de lecţii demonstrative şi cercuri pedagogice interdisciplinare, achiziţii de truse sau instrumente pentru măsurarea unor parametri de calitate precum apă, aer, sol”, a explicat Mihai Constantin, citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.