Calendarul final de înscriere în clasa pregătitoare 2024-2025. Părinții vor depune cererile-tip de înscriere între 11 aprilie și 14 mai UPDATE

0

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2024-2025 va începe pe 11 aprilie, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației. Părinții vor depune/transmite cererea-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor până la data de 14 mai, iar listele candidaților înmatriculați și numărul de locuri rămase libere vor fi afișate pe 29 mai. A doua etapă de înscrieri va fi organizată în perioada 30 mai – 21 iunie.

UPDATE Ordinul ministrului educației privind aprobarea Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar și a Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2024—2025 a fost publicat vineri, 22 martie, în Monitorul Oficial.

Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2024 – 2025 a fost trimisă spre publicare în Monitorul Oficial, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca, pe Facebook.

Potrivit calendarului aprobat, în perioada 11 aprilie – 14 mai, părinții vor depune/transmite cererile-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.

Între 14 şi 17 mai se vor procesa cererile-tip de înscriere şi se vor repartiza copiii la şcoala de circumscripţie, iar între 20 şi 27 mai vor fi procesate cererile-tip prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere.

Pe data de 28 mai se va face repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri, şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie.

Listele candidaților înmatriculați în prima etapă de înscriere și numărul de locuri rămase libere vor fi afișate în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar pe 29 mai.

A doua etapă de înscriere în învățământul primar începe pe 30 mai. În această etapă, vor fi înscriși copiii care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

  • Cererile-tip de înscriere pot fi completate doar pentru unităţile de învăţământ la care există locuri disponibile după încheierea primei etape de înscriere.
  • În cererea-tip de înscriere pentru etapa a doua, părinţii completează, în ordinea descrescătoare a preferinţelor, maximum trei opţiuni pentru unităţi de învăţământ la care mai există locuri disponibile.
  • Validarea cererii-tip de înscriere se face la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua deînscrere.

Conform calendarului, depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinți va avea loc între 31 mai și 7 iunie. Afișarea listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare este programată pe 21 iunie.

Citește și: Înscrierile în clasa pregătitoare 2024-2025 vor începe pe 11 aprilie. Părinții pot completa cererile până pe 14 mai – calendar/proiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.