România, locul I în clasamentul pe medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori 2023

0
Sursa foto: Facebook/ Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică

Echipa României a obținut o medalie de aur și trei medalii de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, ocupând locul I în clasamentul pe medalii, informează Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică.

Festivitatea de premiere a celei de a VII-a ediții a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, competiție la care au participat 96 de concurenți din 24 de țări, a avut loc miercuri, 13 septembrie, la Kutaisi, Georgia.

Rezultatele obținute de elevii români:

  • Andrei Paul Iorgulescu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
  • Matei Neacșu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
  • Roland Petrean, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu”, Zalău – medalie de argint
  • Luca Valentin Mureșan, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Satu Mare – medalie de argint
Sursa foto: Facebook/ Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative: Daniela Lica – Centrul Județean de Excelență Prahova, Ploiești și Bogdan-Ioan Popa –  Universitatea București.

”Datorită rezultatelor acestor copii minunați, România ocupă locul I în clasamentul pe medalii și rămâne, în continuare, singura țară care reușește să cucerească aur la fiecare dintre edițiile desfășurate! Felicitări tuturor celor implicați în pregătirea continuă a acestor copii: familiile, profesorii lor, școlile, centrele de pregătire care îi susțin!

Simțim și noi, ca societate științifică, faptul că ne sunt răsplătite și eforturile din perioada pandemiei, atunci când nu am renunțat, ba mai mult, ne-am adresat masei de copii români prin concursuri online și etape de olimpiadă organizate de membrii comunității noastre. Ne bucurăm pentru reușita evenimentului din acest an, organizat de Georgia, gândindu-ne că, tot în perioada amintită a pandemiei, ne-am adus și noi contribuția la motivarea copiilor europeni, organizând la Ploiești ediția a 5-a a acestei, deja prestigioase, competiții”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică.

Sursa foto: Facebook/ Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică

Citește și: Trei medalii de argint și una de bronz pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Informatică – locul 2 în clasamentul mondial „all-time”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.