Trei medalii de argint și una de bronz pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Informatică – locul 2 în clasamentul mondial „all-time”

0
Sursa foto: Facebook/ Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică

România se menține pe locul 2 în clasamentul mondial „all-time”, alcătuit în funcție de numărul total de medalii obținute la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI), cu trei medalii de argint și una de bronz câștigate anul acesta, a anunțat Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică. 

Duminică, 3 septembrie 2023, la Szeged-Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a 35-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Informatică, ediție la care au participat 351 de concurenți din 90 de țări. Și anul acesta, lotul României a reușit un rezultat extraordinar – 3 medalii de argint și o medalie de bronz:

  • Alexandru-Raul Todoran, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orăștie – Medalie de Argint
  • Luca Perju-Verzotti, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București – Medalie de Argint
  • Andrei-Robert Ion, Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Argint
  • Alexandru Luchianov, Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Bronz
Sursa foto: Facebook/ Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică

”Grație acestui rezultat, România continuă să se mențină pe locul al doilea <all times> în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a Chinei”, precizează Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică.

Echipa României a fost condusă de către reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI): prof. Dan Pracsiu – Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Vaslui – Team Leader și Tamio Vesa Nakajima – doctorand Universitatea Oxford, UK- Deputy Leader.

Sursa foto: Facebook/ Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică

”Trebuie să remarcăm și ascensiunea în Hall of Fame a lui Alexandru Luchianov. Cu patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică, el devine unul dintre cei mai titrați români în istoria acestei competiții, plasându-se pe locul 29 în clasamentul mondial Hall of Fame. De-a lungul participărilor noastre la IOI, doar 2 români au reușit să obțină rezultate mai bune”, se mai arată pe pagina de Facebook a Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.