O medalie de aur și o medalie de bronz – rezultatele lotului României la Olimpiada Europeană de Informatică pentru fete 2023

0
Sursa foto: Facebook/ Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică

Echipa României se întoarce cu două medalii de la Olimpiada Europeană de Informatică pentru fete 2023, competiție desfășurată în perioada 15 – 21 iulie, la Lund, în Suedia, aflată la a treia ediție. Iulia Slănină, de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București, a obținut medalie de aur, iar Teodora Maria Șerban, elevă la același colegiu, medalie de bronz.

”Fetele noastre au obținut o medalie de aur prin Iulia Slănină și o medalie de bronz prin Teodora Maria Șerban, ambele de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”. Din echipă au mai făcut parte Karina Andreea Dumitrescu (de asemenea de la Tudor Vianu) și Ana Valeria Duguleanu (Colegiul German “Goethe”).

Astfel, Iulia Slănină devine pentru a treia oară medaliată la prestigioasa competiție (de două ori aur și o dată argint)”, a anunțat, vineri, Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică, într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: egoi23.se

Team leaderi au fost Livia Măgureanu (Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”) și Alexandra Mihaela Nicola (Delft University of Technology, Olanda), ambele foste medaliate internațional ale României. Alături de echipă s-a aflat și Vlad-Alexandru Gavrilă-Ionescu și el medaliat internațional al României, membru în comitetul științific internațional al competiției.

La olimpiadă au participat 52 de țări, dintre care 17 de pe alte continente, transformând astfel competiția într-o veritabilă olimpiadă internațională pentru fete, se mai arată în postare.

Sursa foto: Facebook/ Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.