Înscrierile la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2023 se prelungesc până pe 16 iunie, a anunțat ministrul Educației

0

Înscrierile pentru examenele de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională 2023 se vor prelungi până pe 16 iunie, dată la care toţi elevii trebuie să aibă situaţia şcolară încheiată, a anunţat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, la finalul şedinţei de Guvern, relatează Agerpres.

UPDATE Ordinul ministrului Educației prin care este modificată structura anului școlar 2022—2023 astfel încât situația elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a/a XIII-a să poată fi încheiată până la data de 16 iunie a fost publicat, luni, 12 iunie, în Monitorul Oficial. Totodată, Ministerul Educației a informat că a transmis inspectoratelor școlare, prin notele nr. 28.406/2023 și 28.407/2023, informații privind prelungirea perioadei de înscriere a candidaților la examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a  și Bacalaureat până în data de 16 iunie 2023.

„Aşa cum ştiţi, conform calendarului actual, pe 13 iunie ar fi trebuit să se termine perioada de încheiere a situaţiilor şcolare pentru clasa a VIII-a şi pentru clasa a XII-a sau clasa a XIII-a la seral şi frecvenţă redusă. Această dată se va prelungi până pe 16 iunie. În cazul celorlalte clase nu se impun în acest moment modificări, ele având cursuri până pe 16 iunie.

Practic, în acest moment, toate clasele, toţi elevii, până pe 16 iunie, trebuie să aibă situaţia şcolară încheiată. La fel, înscrierile pentru Bacalaureat şi pentru Evaluarea Naţională se vor prelungi până pe 16 iunie”, a spus Ligia Deca.

Ministerul Educației anunțase, joi, că situația școlară a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a se va putea încheia până la data de 13 iunie, iar înscrierea la examenele de Evaluare Națională 2023 și Bacalaureat se prelungește tot până pe 13 iunie.

Citește și: Se prelungește perioada înscrierilor la Evaluarea Națională și BAC 2023. Probele de competențe de la BAC se vor susţine între 14 și 23 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.