Ministerul Educației a lansat apelul de proiecte pentru „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi” (PNRR)

0
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Educației - România

Ministerul Educaţiei a anunțat, vineri, că a lansat apelul de proiecte pentru ”Construirea şi dezvoltarea unei reţele-pilot de şcoli verzi”, care va fi finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit Ministerului Educației, alocarea financiară destinată acestui apel de proiecte este de 225.000.960 de euro, fără TVA, ”obiectivul investiției fiind acela de a asigura sustenabilitatea unităților de învățământ preuniversitar prin tranziția la școli verzi”.

”Astfel, prin intermediul acestui apel, toate tipurile de unități administrativ- teritoriale (comune, orașe, municipii, și județe), precum și subdivziunile administrativ-teritoriale ale Municipiului București (sectoare) pot obține granturi atât pentru reabilitarea unităților de învățământ existente, cât și pentru construirea unor noi unități de învățământ, în vederea dobândirii de către acestea din urmă a statutului de <școală verde>”, precizează Ministerul Educației.

Conform sursei citate, sprijinul financiar acordat prin acest apel de proiecte este distribuit astfel:

  • Subcomponenta I: REABILITARE ENERGETICĂ – Prin această subcomponentă se urmărește reabilitarea de unități de învățământ care să intre în rețeaua școlilor verzi, investiția vizând o suprafață totală de 300.000 m2. Valoarea totală a investiției: 150.000.000 de euro.
  • Subcomponenta II: CONSTRUCȚII NOI – Prin această subcomponentă, se urmărește construcția de unități de învățământ care să intre în rețeaua școlilor verzi, investiția vizând o suprafață totală de 46.400 m2. Valoarea totală a investiției: 75.000.960 de euro.

„Lansăm un nou apel esențial pentru infrastructura din sistemul educațional. Ne ținem de cuvânt și investim în spații educaționale prietenoase cu mediul. Vor fi reabilitate și construite unități de învățământ, iar prin această rețea-pilot de școli verzi, vom pune mai mult accent pe educația pentru mediu. Încurajez comunitățile să depună proiecte în cadrul acestui apel!”, a transmis ministrul Educației, Ligia Deca.

În cadrul acestui apel, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică disponibilă la adresa http://proiecte.pnrr.gov.ro, cu respectarea termenului-limită de 05.07.2023 (ora 17:00).

În această perioadă, potențialii beneficiari pot adresa întrebări legate de depunerea cererilor de finanțare la adresa de e-mail scoliverzi@edu.gov.ro și la numărul de telefon (help desk) 021/405.63.07 (pe durata programului de lucru).

Ministerul Educației precizează că va organiza, în această perioadă, cel puțin două sesiuni de instruire pentru solicitanți, în vederea creșterii capacității instituționale pentru redactarea cererii de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.