Școlile și grădinițele vor fi închise joi în județele Iași, Botoșani și Neamț, din cauza vremii. Cod roșu de viscol şi ninsoare abundentă, în cele trei județe

0

Toate școlile și grădinițele din județele Iași, Botoşani și Neamț vor fi închise joi, 6 aprilie, din cauza vremii, cele trei județe aflându-se sub avertizare meteo de Cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă. Decizia de suspendare a cursurilor a fost luată de Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă din fiecare județ.

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă Iași a decis ca joi în toate unităţile din învăţământul preuniversitar din județ să fie suspendate cursurile, din cauza cantităţilor masive de zăpadă căzute.

„Sunt probleme foarte mari atât în mediul urban, cât în special în mediul rural. Utilajele de deszăpezire nu fac faţă cantităţilor mari de zăpadă spulberată. Meteorologii ne-au anunţat că ninsorile vor continua, iar zăpada va fi viscolită, existând riscul ca drumurile să fie blocate. Trebuie să ne gândim în primul rând la siguranţa cetăţenilor. De aceea, s-a luat decizia ca şcolile să se închidă. În plus, vor fi închise şi acele tronsoane de drum unde există riscul ca oamenii să rămână blocaţi. Toate utilajele disponibile vor interveni astfel încât să menţinem drumurile deschise, dar dacă acest lucru nu este posibil, se va lua decizia de închidere, urmând să se deschidă după ce vor interveni drumarii. Am cerut să se acorde o atenţie sporită pentru cazurile medicale. Sunt oameni care trebuie să ajungă la spitale, au nevoie de dializă, de alte servicii medicale. Aceste situaţii vor fi priorităţile tuturor instituţiilor în această perioadă”, a anunţat prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Petru Cojocaru, citat de Agerpres.

  • Vezi aici adresa ISJ Iași privind suspendarea cursurilor pentru ziua de joi, 6 aprilie

De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoșani a decis suspendarea cursurilor pentru ziua de joi în toate unităţile de învăţământ din județ. „În urma analizei situaţiei existente la nivelul judeţului Botoşani, s-a decis suspendarea cursurilor şcolare în toate unităţile de învăţământ din judeţ, pentru ziua de joi, 6 aprilie”, se precizează într-un comunicat transmis, miercuri, de Instituţia Prefectului Botoşani, preluat de Agerpres.

Totodată, în județul Neamț, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât, miercuri seara, suspendarea cursurilor pentru joi, 6 aprilie, în toate unitățile de învățământ. Vezi aici hotărârea CJSU.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri după-amiaza, o avertizare meteo Cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă pentru judeţele Botoşani şi Iaşi. Potrivit ANM, până la ora 4:00, în cele două județe, se va semnala viscol puternic, cu rafale de 75 – 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită şi troienită şi vizibilitate redusă spre zero.

Joi dimineața, ANM a emis o nouă avertizare Cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă valabilă până la ora 10:00 în localităţi din patru judeţe din Moldova. Astfel, în zone din Botoşani, Suceava, Neamţ şi Iaşi se vor semnala viscol puternic, cu rafale de 75…85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero.

Joi, 6 aprilie, este ultima zi de cursuri din modulul 4 de învățare. Elevii și preșcolarii intră începând de vineri, 7 aprilie, în vacanța de Paște. Ei vor reveni la cursuri miercuri, 19 aprilie.

Citește și: Elevii și preșcolarii intră vineri, 7 aprilie, în vacanța de Paște. Cursurile vor fi reluate miercuri, 19 aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.