Școlile care au clădiri încadrate într-o clasă de risc seismic. Ministerul Educației a publicat lista cu toate clădirile unităților de învățământ

0

Ministerul Educației a publicat, vineri, lista cu toate clădirile unităților de învățământ preuniversitar, încadrate sau nu într-o clasă de risc seismic, conform datelor introduse în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR). Lista va fi publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii.

”Începând de astăzi, 24 februarie, Ministerul Educației va face cunoscută, prin afișare pe site-ul instituției, situația clădirilor așa cum reiese din actualizările operate la nivelul unităților de învățământ în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR). Lista cuprinzând încadrarea/neîncadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic va fi publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii”, informează Ministerul Educației.

  • Lista cu situația clădirilor, de vineri, 24 februarie 2023, poate fi accesată AICI.
Sursa foto: Facebook/ Ligia Deca

Ministerul Educației precizează că lista cuprinde informațiile introduse la nivelul instituțiilor/unităților de învățământ preuniversitar privind starea tuturor clădirilor, fie că acestea sunt în conservare/în uz/cu activitate didactică relocată/în reabilitare/consolidare.

De asemenea, lista cuprinde informații privind toate clădirile aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar, indiferent de destinație. Mențiunea ”Altă destinație” face referire la clădiri care pot fi ateliere/magazii/anexe etc, neîncadrându-se în categoriile săli de clasă/laboratoare, cămin, cantină, grupuri sanitare, sală de sport.

Ministerul Educației reamintește că lista făcută publică în data de 21 februarie 2023 s-a bazat pe informațiile introduse în SIIIR la acel moment și a inclus doar clădirile în uz încadrate în RS1 și care necesită intervenție rapidă. Eventualele diferențe se datorează actualizărilor ulterioare operate în SIIIR.

”Facem, totodată, un apel la autoritățile publice locale, în calitate de administratori ai clădirilor, să pună la dispoziția unităților de învățământ, acolo unde există, actele oficiale care atestă o situație distinctă față de informațiile din SIIIR, pentru corecta informare atât a comunității educaționale, cât și a opiniei publice”, transmite Ministerul Educației.

Citește și: Lista unităților de învățământ care au clădiri încadrate în clasa I de risc seismic. 15 clădiri au destinația săli de clasă sau laboratoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here