Clasă smart, inaugurată la „Școala Centrală” din București: ”Profesorii și elevii vor explora metode de învățare interactive cu ajutorul tehnologiei”

0

La Colegiul Național „Școala Centrală” din București a fost inaugurată, miercuri, o clasă smart, într-un proiect derulat de Samsung Electronics România, în parteneriat cu Asociația InfinitEdu. Potrivit ințiatorilor, noul Smart Classroom Samsung, al patrulea din țară lansat în acest an, ”își propune să răspundă nevoilor Generației Alpha și să asigure elevilor acces la o formă de educație bazată pe activități de tip peer-to-peer (P2P), care încurajează învățarea prin colaborare, workshop-uri sau grupuri de studiu”.

Activitatea din noul centru educațional se va concentra pe învățământul preșcolar, primar și gimnazial, având în prim-plan nevoile de dezvoltare ale Generației Alpha, se arată într-un comunicat de presă al inițiatorilor. Astfel, ”profesori și elevi interesați vor explora metode de învățare interactive cu ajutorul tehnologiei, accentul fiind pe arhitectura de rețea peer-to-peer”.

”Studiile derulate în alte zone ale lumii arată că Generația Alpha are următoarele caracteristici: este globală, digitală, socială, mobilă și vizuală. Copiii de azi se joacă, învață și interacționează cu ajutorul tehnologiei, de la vârste fragede. De aceea au nevoie de altfel de metode de învățare, pentru a-și dezvolta competențe necesare joburilor viitorului. Pentru Generația Alpha, care are înclinații puternice spre activism, experiențele educaționale trebuie să fie semnificative și relevante, colaborative și să le ofere spații în care să inoveze și să își pună ideile în acțiune pentru binele celor din jur”, se mai precizează în comunicat.

Conform sursei citate, ”noul Smart Classroom Samsung își propune să răspundă nevoilor Generației Alpha și să asigure elevilor acces la o formă de educație bazată pe activități de tip peer-to-peer (P2P), care încurajează învățarea prin colaborare, workshop-uri sau grupuri de studiu”.

”Într-un astfel de context elevii devin mult mai responsabili, mai implicați. Prin dotarea centrului educațional cu cele mai noi tehnologii Samsung, elevii vor avea, de asemenea, oportunitatea de a-și dezvolta competențele digitale și nu numai, într-un mediu flexibil, mult mai atractiv”, mai spun inițiatorii proiectului.

Directorul Colegiului Național „Școala Centrală”, Octavian-Lucian Popa, a declarat că ”înființarea centrului educațional se pliază pe nevoia formării și dezvoltării competențelor transversale, care reprezintă fundamentul și scopul învățării în societatea contemporană și sistemul educațional românesc, marcat de perpetue reforme”.

”Astfel, competența digitală vine să completeze și să faciliteze formarea celorlate 7 competențe cheie europene, răspunzând imperativului care călăuzește noile generații, transpus în exigența comunicării într-un spațiu al multilingvismului, utilizarea în mod creativ și inovativ a instrumentelor oferite de științe, raportarea critică și reflexivă la informații, dar și etică, și nu în ultimul rând în colaborare pentru învățare” , a precizat Octavian-Lucian Popa.

Centrul educațional Samsung Smart Classroom din cadrul Colegiului Național „Școala Centrală” București reprezintă cea de-a patra astfel de clasă inteligentă Samsung inaugurată anul acesta, după cele deschise la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea și Colegiul Național ”Ferdinand I” din Bacău.

Toate cele patru centre educaționale sunt dotate cu tehnologie și produse Samsung, fiecare dintre ele dispunând de două ecrane interactive, 16 scaune cu design inovativ pentru educație, 16 tablete, o soluție pentru videoconferințe, Smart Monitor, dulap încărcare tablete etc. Acestea vor putea fi folosite inclusiv pentru a găzdui evenimente dedicate educației și conferințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.