Calendarul admiterii în învățământul profesional și dual pentru anul școlar 2023-2024, publicat în Monitorul Oficial – document

0
Foto: pixabay.com

ADMITERE 2023. Calendarul admiterii în învățământul profesional și în învățământul dual pentru anul școlar 2023—2024 a fost aprobat prin ordin al ministrului Educației și publicat, miercuri, în Monitorul Oficial. 

Potrivit ordinului, admiterea absolvenților clasei a VIII-a în învățământul profesional pentru anul școlar 2023—2024 se desfășoară în conformitate cu Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul profesional de stat, aprobată prin ordinul ministrului educației naționale și cercetării științifice nr. 5.068/2016, cu completările ulterioare.

Admiterea absolvenților clasei a VIII-a în învățământul dual pentru calificări profesionale de nivel 3 pentru anul școlar 2023—2024 se desfășoară în conformitate cu Metodologia-cadru de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul dual pentru calificări profesionale de nivel 3, conform Cadrului național al calificărilor, aprobată prin ordinul ministrului educației naționale nr. 3.556/2017, cu modificările și completările ulterioare.

Documentul mai prevede că ședințele/acțiunile de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, precum și cele pentru completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora se realizează în unitatea de învățământ în format fizic sau prin mijloace electronice de comunicare, telefon, e-mail, videoconferință online.

Diriginții claselor a VIII-a au obligația de a informa și a oferi consultanță absolvenților clasei
a VIII-a și părinților/reprezentanților legali ai acestora pe parcursul derulării acestor acțiuni.

Conform ordinului, elevii care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației, pot fi înscriși în clasa a IX-a, în anul școlar 2023— 2024, peste numărul maxim de elevi în formațiunile/clasele de elevi.

De asemenea, cetățenii ucraineni cu statut de elevi pot fi înscriși în clasa a IX-a, în anul școlar 2023—2024, peste numărul maxim de elevi în formațiunile/clasele de elevi.

Citește și: Calendarul admiterii la liceu 2023. Repartizarea computerizată, pe 19 iulie. Se va lua în calcul doar media obținută la Evaluarea Națională

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.