Au început înscrierile pentru programul „Hai la Olimpiadă!”, în care elevii pasionați de matematică, fizică sau informatică se pot pregăti gratuit

0
Harta centrelor de pregătire „Hai la Olimpiada!”

Elevii din sistemul public de învățământ, pasionați de matematică, fizică sau informatică, se pot înscrie online până pe data de 11 octombrie în programul de pregătire pentru performanță „Hai la Olimpiadă!”, organizat de  Fundația ”Nouă ne pasă”. Elevii selectați se vor putea pregăti gratuit în unul dintre cele 54 de centre de pregătire din 26 de orașe din întreaga țară, sub îndrumarea unor profesori care au experiență pentru pregătirea la nivel competitiv, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Înscrierile pentru programul „Hai la Olimpiadă!”, aflat la a X-a ediție, au loc în perioada 13 septembrie – 11 octombrie și pot fi realizate online de părinții sau reprezentanții legali ai elevilor, prin completarea formularului disponibil pe pagina www.nouanepasa.ro/inscrieri-hlo.

Programul se adresează exclusiv elevilor din sistemul public de învățământ. Conform organizatorilor, fiecare centru de pregătire pentru performanță este autonom, iar programul este conceput astfel încât fiecare copil să poată frecventa cursurile unui singur centru. Cursurile au loc sâmbăta, pe parcursul întregului an școlar.

Elevii sunt eligibili pentru centrele din județele în care învață, iar criteriile pentru admitere sunt stabilite la nivelul fiecărui centru de cadrele didactice. Conținutul de predare-învățare este stabilit tot de profesori, la nivelul fiecărui centru, în funcție de nevoile și nivelul fiecărei grupe.

Centrele de pregătire pentru performanță sunt organizate în localitățile Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Beclean, Bistrița, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Huși, Iași, Năsăud, Oradea, Piatra Neamț, Rădăuți, Roman, Sângeorz-Băi, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara, Vaslui și Vatra Dornei.

„Continuăm pregătirile pentru performanță și în anul școlar care tocmai a început. Le-am propus profesorilor cu care colaborăm revenirea la formatul fizic al cursurilor și în cadrul Hai la Olimpiadă!. Le mulțumim tuturor profesorilor implicați și le dorim succes tinerilor pasionați de matematică, fizică și informatică!”, a declarat coordonatorul programului, Dorin Agapie.

Potrivit fundației, în anul școlar 2021-2022, 6.298 de elevi s-au înscris pentru participarea la cursurile centrelor „Hai la Olimpiadă!”, iar 5.865 dintre aceștia au fost selectați și s-au pregătit pentru a face performanță în centrele din întreaga țară. Aceștia au beneficiat de îndrumarea a 347 de profesori, dar și de materialele didactice și infrastructura de lucru de care au nevoie.

Programul „Hai la Olimpiadă!” a fost lansat în 2012 de Fundația ”Nouă ne pasă” (anterior Fundația eMAG) cu intenția de a oferi suport tuturor celor care doresc să facă performanță în educație, copii și profesori deopotrivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.