Boovie 2022. Festivalul care îmbină lectura cu filmul, în acest weekend la Focșani. Sunt așteptați în jur de 1.300 de elevi şi profesori

0
Sursa foto: Facebook/ Boovie

Aproximativ 1.300 de elevi şi profesori din ţară şi străinătate vor ajunge în acest weekend la Focşani pentru a participa la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului – concurs de book-trailere Boovie, cel mai mare concurs extraşcolar din ţară, au informat, marţi, organizatorii evenimentului, relatează Agerpres.

„Numărăm cu nerăbdare şi cu emoţie zilele rămase până la debutul ediţiei 7.0 a BoovieŽ – Festival-concurs de book-trailere. Ne ajung degetele unei singure mâini pentru că vineri dăm adunarea în Piaţa Unirii la festivitatea de deschidere la care, pentru că tot suntem cu număratul, vor fi în jur de 1.300 de participanţi.

Unii au mai venit şi în anii trecuţi dar nu puţini sunt cei care bifează prima participare la Boovie Festival. Aceasta şi pentru că evenimentul care îmbină lectura cu filmul, răbdarea cu imaginaţia, spiritul de echipă cu cel de competiţie au adus la start, în luna martie a acestui an, aproape 4.300 de participanţi din întreaga ţară şi de peste hotare.

Din cele 426 de echipe aliniate la start, la începutul lunii iunie, 343 au trimis spre jurizare book-trailerul cărţii pentru care au optat. A fost nevoie de criterii suplimentare de recalibrare a numărului de participanţi la Galele din 15-17 iulie, deoarece peste 1.700 de elevi şi profesori şi-au manifestat intenţia de a fi prezenţi la Focşani. Aceste cifre menţin evenimentul pe primul loc în rândul concursurilor extraşcolare din întreaga ţară, Boovie făcând parte şi din calendarul oficial al Ministerului Educaţiei”, se arată într-un comunicat al Boovie.

Potrivit organizatorilor, în perioada festivalului, vor fi prezenţi la Focşani peste 800 de elevi din ţară şi străinătate, 300 de elevi din judeţul Vrancea şi aproape 300 de voluntari.

Programul festivalului se anunţă a fi complex, cu 28 de micro-evenimente care vor îmbina cartea, lectura, filmul, muzica. Printre trainerii care vor susţine diverse ateliere şi membri ai juriului se numără Aida Economu, Valeriu Nicolae, Crăiţa Nanu, Anghel Damian, Bogdan Iancu sau Pavel Bartoş.

Festivalul, pornit de la ideea profesorului de limbă română, Carmen Ion, de a-i motiva pe elevi să citească, şi ajuns în acest an la cea de-a şaptea ediţie, a crescut de la an la an, bucurându-se de susţinerea autorităţilor locale şi judeţene, co-organizatori ai Boovie.

„Boovie este de 7 ani acasă, la Focşani, în Vrancea! Plămădit şi crescut în Colegiul Naţional Pedagogic ‘Spiru Haret’ şi Asociaţia Grow Up Project, prin doamna profesor Carmen Ion, omul cu ideea şi motorul din spatele festivalului, Boovie nu ar fi putut să meargă mai departe dacă nu ar fi avut un public – profesorii şi elevii participanţi şi voluntari, dar şi susţinere efectivă din partea autorităţilor şi a partenerilor. Datorită implicării constante şi consistente, financiare şi logistice, autorităţile judeţene şi locale se numără printre organizatorii evenimentului aflat în creştere de la an la an: Consiliul Judeţean Vrancea, Primăria şi Consiliul Local ale municipiului Focşani”, a transmis echipa Boovie.

Programul ediției 7.0 poate fi accesat pe pagina de Facebook a festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.