O nouă serie ”Examen de nota 10”. Materiale video cu sfaturi și recomandări pentru elevii care susțin Evaluarea Națională și BAC 2022

0

Reprezentanţa Comisiei Europene în România și Spaţiul Public European anunță că vin și în acest an în sprijinul elevilor de clasa a VIII-a și absolvenților de liceu care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Noua serie ”Examen de nota 10” cuprinde opt filme cu sfaturi și recomandări pentru probele scrise la Limba și literatura română și Matematică, clipurile urmând să fie publicate până pe data de 14 iunie.

Subiecte ca „Atenție la neatenție”, „#evaluaredezece” sau „Tips&Tricks pentru cea mai bună lucrare la BAC” vor putea fi urmărite, în perioada 2-14 iunie, pe rețelele sociale ale Reprezentanţei Comisiei Europene în România și ale Spaţiului Public European, se arată într-un comunicat de presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

”Fiecare film conține atât sfaturi oferite de profesori și exemple concrete de rezolvare a celor mai dificile exerciții, cât și detalii despre structura subiectelor și baremul de corectare. Conținutul a fost gândit de cadrele didactice astfel încât să fie clar, concis, atractiv și să acopere cea mai mare parte a materiei din programa celor două examene”, precizează sursa citată.

Clipurile sunt realizate de Eliza-Ioana Iordache, profesoară de limba și literatura română la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, și inițiatoarea proiectului „Pauza de mate”, unul dintre cele mai urmărite canale Youtube dedicate pregătirii elevilor la matematică.

Materialele video dedicate absolvenţilor de gimnaziu care susțin Evaluarea Națională pot fi urmărite în perioada 2-7 iunie:

  • Recapitulare la algebră – cele mai importante noțiuni
  • Cele mai frecvente 18 greșeli de gramatică
  • Atenție la neatenție – capcanele problemelor de geometrie
  • Cum abordăm subiectele de redactare de la Limba și literatura română

Filmele pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de Bacalaureat pot fi urmărite în perioada 9-14 iunie:

  • Sfaturi și modele de rezolvare la proba de matematică (M1)
  • Tips&Tricks la Română și greșeli frecvente
  • Cum să nu pierzi puncte prețioase la geometrie (M2)
  • Eseu fără emoții la Limba Română.

Pe pagina Spațiului Public European au fost publicate deja primele trei materiale pentru Evaluarea Națională 2022:

Română, Evaluarea Națională 2022. ”Tips & Tricks”: Cele mai frecvente 18 greșeli – prof. Eliza-Ioana Iordache

Matematică, Evaluarea Națională 2022. ”Atenție la Neatenție!”: Recapitulare la algebră – Pauza de Mate

Matematică, Evaluarea Națională 2022. ”Atenție la Neatenție!”: Capcanele problemelor de geometrie – Pauza de Mate

  • Eliza-Ioana Iordache, profesoară de limba și literatura română: ”Într-o lume complicată, elevii au nevoie de lucruri simple, explicate pe înțelesul lor. Am ales să mă alătur acestui proiect din pasiune pentru materia pe care o predau, Limba și literatura română, dar și din dorința de a facilita înțelegerea subiectelor propuse pentru examene. Cred în această generație și cred, de asemenea, că elevii vor avea rezultate pe măsura efortului pe care l-au depus în acești ani de școală.”
  • Inițiatoarea proiectului „Pauza de mate”: ”Clipurile reprezintă o modalitate în plus de consolidare și recapitulare a cunoștințelor. Am oferit și câteva sugestii prin care pot fi evitate cele mai frecvente greșeli în rezolvarea exercițiilor. Sperăm să le fim de ajutor elevilor și le dorim mult succes la examen.”

Examenul de Evaluare Națională 2022 va începe în data de 14 iunie cu proba la Limba și literatura română. Pe 16 iunie, absolvenții clasei a VIII-a vor susține proba la Matematică, iar pe 17 iunie se va desfășura proba la Limba și literatura maternă.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2022 încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Citește și:

Teste de antrenament Evaluarea Națională 2022

Subiecte Simulare Evaluarea Națională 2022

Modele de subiecte Evaluarea Națională 2022

Teste de antrenament Evaluarea Națională 2021

Subiecte Evaluarea Națională 2021


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.