Evaluarea națională 2022, clasa a II-a. Elevii au susținut testul la Limba română – Scris. Ce subiecte au avut de rezolvat

0

Evaluarea națională la clasa a II-a a început, marți, cu susținerea testului la limba română – scris. Subiectele primite de elevi au fost publicate pe subiecte.edu.ro. Evaluarea va continua miercuri cu testul la limba română – citit și joi cu cel de matematică. 

Teste Limba română – Scris, Evaluarea Națională 2022 – clasa a II-a

Testele de Limba maternă – Scris pot fi descărcate de aici.

Testul la limba română – scris, susținut marți de elevii clasei a II-a, vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise. Al doilea test – limba română citit – urmărește evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite, iar cel la matematică vizează evaluarea competenţelor de matematică.

La fiecare test, copiii au câte 30 de minute pentru rezolvarea subiectelor. Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale, fiecare test de la EN II este evaluat de către două cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învăţătorul/institutorul/profesorul pentru învăţământul primar de la clasă.

Rezultatele individuale obţinute la EN nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin: a) elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune; b) informarea elevilor şi a părinţilor/ reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Calendarul Evaluării Naționale 2022, clasa a II-a

  • Scris — Limba română — 10 mai 2022
  • Scris — Limba maternă — 10 mai 2022
  • Citit — Limba română — 11 mai 2022
  • Citit — Limba maternă — 11 mai 2022
  • Matematică — 12 mai 2022
  • Scris-Citit — Limba română pentru minoritățile naționale — 13 mai 2022

Teste și modele de teste Evaluarea Națională – clasa a II-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2021, clasa a II-a

Modele de teste Evaluarea Națională 2020, clasa a II-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2019, clasa a II-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2018, clasa a II-a

Alte modele de teste pot fi descărcate de AICI.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.