Peste 500 de studenți ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, dar și profesori, voluntari pentru refugiații din Ucraina

0
Sursa foto: Facebook/ Universitatea ”Stefan cel Mare”, Suceava

Peste 500 de voluntari, studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), dar şi profesori, oferă asistenţă celor care pleacă din Ucraina din cauza războiului, informează instituţiei de învăţământ superior, conform Agerpres.

„În prezent, peste 500 de voluntari, studenţi ai USV, dar şi profesori, oferă asistenţă celor care pleacă din calea războiului. Aproximativ 200 dintre studenţii implicaţi au semnat contracte de voluntariat în cadrul Centrului de ajutor şi consiliere pentru refugiaţi al USV, restul fiind implicaţi în activităţi de voluntariat la nivelul facultăţilor. (…)

În activităţile Centrului sunt implicaţi şi cei doi lectori din cadrul Lectoratelor de limba română pe care USV le are deschise la Universitatea „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi (Ioana Daniela Balauţă) şi Universitatea Politehnică din Odessa (Dan Nicolae Popescu). Un efort deosebit depun studenţii USV originari din Ucraina şi Republica Moldova, sarcina lor fiind aceea de a oferi consiliere cetăţenilor ucraineni refugiaţi pe teritoriul României, în calitate de interpreţi pentru limba ucraineană şi rusă”, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă de USV.

Activitatea voluntarilor se desfăşoară în mai multe zone de interes la nivel de municipiu, dar şi la nivelul judeţului Suceava, precum: tabăra mobilă de la stadionul din Siret, Punctul de trecere a frontierei Siret, Gara Burdujeni, Căminul BICOM, Centrul dedicat refugiaţilor de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, Iulius Mall Suceava, Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Mandachi Hotel & Spa, Murillo, Punctul de trecere a frontierei Rădăuţi-Prut şi Sala de Sport din Dumbrăveni.

Potrivit sursei citate, în prezent, în spaţiile instituţiei de învăţământ superior sunt cazate 60 de persoane pe noapte, în camere cu două paturi (având la dispoziţie şi saltele suplimentare), care au masa asigurată la restaurantul universitar, pe baza unor tichete care pot fi folosite pentru prânz sau cină.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.