Sindicatele din educație îi solicită președintelui Klaus Iohannis să intervină pentru ”a preîntâmpina o escaladare a conflictului din Educație”

0
Sursa foto: FSE Spiru Haret

Liderii federațiilor sindicale din educație i-au trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care îi solicită să medieze conflictul cu Guvernul și să îi cheme la discuții pe liderii partidelor din coaliția de guvernare, în condițiile în care Executivul ”amână, în continuare, punerea în aplicare a unor acte normative care vizează salariații din învățământ”.

”Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”,  în numele celor peste 300.000 de salariați din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, constată că actualul Guvern amână, în continuare, punerea în aplicare a unor acte normative care vizează salariații din învățământ.

Având în vedere perioada dificilă pe care o traversăm, ne adresăm Domniei Voastre și vă solicităm respectuos ca, în baza art. 80 alin. (2) din Constituția României, [potrivit căruia „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”] să interveniți pentru a preîntâmpina o escaladare a conflictului din Educație”, se arată în scrisoarea semnată de liderii celor trei federații sindicale Simion Hancescu, Marius Ovidiu Nistor și Anton Hadăr.

În acest sens, sindicaliștii îi cer președintelui să îi convoace la discuții pe liderii partidelor din coaliția de guvernare și pe șeful Executivului. ”Considerăm că este imperativ să chemați la dialog președinții partidelor politice care formează coaliția de guvernare, precum și pe Prim-ministrul României, pentru a găsi soluțiile corecte și concrete pentru ca proiectul național „România Educată“ –  inițiat și susținut de Domnia voastră – să poată fi implementat”, se precizează în scrisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.