Elevii de liceu se pot înscrie la „The Switch”, o competiție antreprenorială cu premii de peste 40.000 de euro. Participarea este gratuită

0

Elevii de liceu din toată țara, pasionați de antreprenoriat, business sau tehnologie, sunt invitați să participe la competiția națională de soluții antreprenoriale, „The Switch”, în cadrul căreia sunt oferite 3 premii a câte 10.000 de euro și 20 de premii de 500 de euro.

Competiția este organizată de Edison, Grupul Educativa și Social Innovation Solutions și se află la prima ediție, anunță organizatorii, într-un comunicat de presă. Participarea este gratuită, iar liceenii se pot înscrie până pe 23 februarie, prin completarea formularului disponibil aici.

Calendarul competiției:

  • ianuarie – 23 februarie: înscrierile oficiale
  • 5-6 martie: finalele regionale
  • 18-20 martie: bootcamp weekend
  • 28 aprilie – 1 mai: marea finală

Potrivit organizatorilor, elevii pot să se înscrie atât individual, cât și împreună cu alți colegi sau prieteni, în cadrul unei echipe de maximum trei persoane, de preferat din aceeași regiune. Vor fi desemnați drept câștigători participanții ce oferă soluții inovative pentru provocările lansate în competiție, premiate pe 3 categorii:

  • O propunere business – se va premia soluția ce are la bază o afacere care poate schimba societatea în care trăim.
  • O propunere tech –  se va premia soluția ce pune accentul pe tehnologie.
  • O propunere colaborativă – va fi premiată echipa formată din mai mulți participanți din alte echipe, ce vin cu soluții diferite și ajung la o idee inovatoare pentru marea finală.

Soluțiile câștigătoare vor fi premiate cu:

  • 500 euro, dacă se califică în competiția regională (20 de câștigători/ 5 din fiecare regiune de concurs – sunt 4 regiuni de concurs);
  • 10.000 euro, dacă intră în competiția națională (3 câștigători).

Mai mult, participanții au șansa de a câștiga și alte premii oferite de parteneri ai proiectului, chiar dacă nu au ajuns în finală, precizează inițiatorii competiției.

„Edison este locul de întâlnire a antreprenoriatului cu tehnologia și obiectivul nostru este să aducem elevii cât mai aproape de cele două domenii ale viitorului. Știm că tinerii sunt motivați de competiții, așa am gândit The Switch, concursul care să-i mobilizeze și să le stârnească cele mai creative, trăsnite, dar și utile și inovatoare idei. Premiem liceeni care au o viziune de viitor, pe cei care caută răspunsuri la întrebările <<De ce?>> și <<Cum?>> și pe cei care vor să producă schimbare în jurul lor. Căutăm soluții de business & tech sustenabile, care pot rezolva cele mai importante probleme ale societății. Multă baftă tuturor!”, declară Tudor Popescu, coordonatorul competiției The Switch și a Cluburilor Edison

Fiecare participant înscris va primi un feedback detaliat din partea juriului care a făcut evaluarea, format din experți și mentori din organizații locale și naționale: antreprenori consacrați, experți în tehnologie sustenabilă și invitați surpriză. Printre aceștia se numără: Alina Burlacu, RBL; Cornel Amariei, inventator LUMEN; Indira Abdulvoap, CEO Logiscool și business mentor EA-The Entrepreneurship Academy; Alexandru Ghiță, Președinte Educativa Group, antreprenor; Olivia Vereha, Code4Romania; Alexandru Dancu, cercetător, Alumni Aspen România.

Mai multe detalii despre proiect și despre etapele de înscriere se găsesc pe site-ul oficial al competiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.