Sorin Cîmpeanu: Probabil că vom avea în judeţul Cluj toate unităţile de învăţământ trecute în online începând de săptămâna următoare

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că 108 şcoli funcţionează în sistem online săptămâna aceasta. Potrivit ministrului, în județul Cluj, unde rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID este de aproape 68%, toate unităţile de învăţământ ar putea să treacă în online începând de săptămâna viitoare.

„Sunt 108 şcoli care, pe baza cazurilor de îmbolnăvire (COVID – n.r.), funcţionează în online în această săptămână. Săptămâna trecută au fost 46, dar 108 din 17.631 de şcoli înseamnă totuşi un procent foarte mic”, a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

În ceea ce privește trecerea în online a școlilor și grădinițelor din județul Cluj, ministrul Educației a arătat:

„La nivel naţional, rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID este încă sub 40%, există un singur judeţ în care, dacă se păstrează trendul ascendent şi, din păcate, urmează două săptămâni grele pentru noi toţi din perspectiva numărului de infectări, deci trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, probabil că vom avea în judeţul Cluj toate unităţile de învăţământ – şcoli şi grădiniţe – trecute în online începând de săptămâna următoare.”

Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu a arătat că testele pe bază de salivă au ajuns în toate şcolile, iar acestea sunt suficiente pentru testarea preşcolarilor, a elevilor şi angajaţilor din învăţământ, până spre jumătatea lunii februarie.

„Fac un apel la responsabilitatea raportării acestor teste. Am constatat o îmbunătăţire a procesului, în sensul în care, în ultimele zile, din 5.000 de teste pe bază de salivă care au fost pozitive aproape 2.000 au fost validate prin teste PCR. Înseamnă că s-a creat o obişnuinţă, a fost mai greu la început, se poate înţelege lucrul acesta şi creşte şi responsabilitatea raportării acestor rezultate”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Rafila: Clujul are cea mai mare rată de spitalizare. Dacă se ajunge la 75% săptămâna viitoare, va fi prima decizie de suspendare a activităţii în școli

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.