Calendarul concursului pentru directorii de școli, sesiunea ianuarie-aprilie 2022. Proba scrisă va avea loc pe 18 februarie

0
Foto: pixabay.com

Candidații care participă la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de directori și directori adjuncți de școli – sesiunea ianuarie-aprilie 2022 vor susține proba scrisă în data de 18 februarie. Înscrierile în aplicația informatică dedicată au început pe 19 ianuarie și se vor încheia pe 25 ianuarie. Proba de interviu se va desfășura în perioada 16-25 martie.

Conform calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educației, în perioada 19-25 ianuarie se depun dosarele de înscriere pe platforma informatică dedicată, iar între 26-28 ianuarie se va face evaluarea acestora.

Pe 31 ianuarie se va afişa lista candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor și pe 1 februarie se vor putea depune solicitările de analiză a cauzelor şi remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere în platforma informatică.

În zilele de 2 şi 3 februarie se vor remedia eventualele erori la etapa de înscriere, iar pe 4 februarie va fi afişată lista candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor.

Proba scrisă va avea loc pe 18 februarie şi tot în aceeaşi zi vor fi afişate rezultatele. Contestaţiile în urma probei scrise vor putea fi depuse în zilele de 18 şi 19 februarie.

Afişarea rezultatelor finale după rezolvarea contestaţiilor se va face pe 22 februarie.

Candidaţii care nu vor putea susţine proba scrisă pe 18 februarie pentru că sunt în izolare și carantină o vor putea da pe 4 martie şi în aceeaşi zi vor afla rezultatele. Contestaţiile se vor depune în zilele de 4 şi 5 martie şi tot atunci vor fi afişate rezultatele după contestaţii.

Proba de interviu va fi susținută în perioada 16-25 martie (participă candidații care au obținut cel puțin nota 7 la proba scrisă), iar contestaţiile la această probă vor fi depuse între 17 şi 29 martie. Pe 29 martie se vor afişa rezultatele finale ale concursului.

Pe 31 martie se vor valida rezultatele finale, iar pe 4 aprilie se vor emite deciziile de numire care vor intra în vigoare la 18 aprilie.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunțat că, la nivelul Capitalei, vor fi scoase la concurs în sesiunea ianuarie-aprilie 2022 un număr de 255 de posturi de directori şi directori adjuncţi.

Concursul pentru ocuparea posturilor vacante se organizează în baza Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin OME nr. 4597/2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.