Cîmpeanu: S-a dat curs solicitării Ministerului Educației ca testele de salivă să fie ambalate individual sau maximum 2 teste per set

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri seară, că la momentul acesta 46 de unități de învățământ din țară funcționează în online din cauza infectărilor. În privința testelor de salivă care vor ajunge zilele următoare în școli, ministrul a arătat că acestea vor fi ambalate individual sau maximum 2 teste per set. ”Chiar dacă sunt ambalate la seturi de două, ele vor fi distribuite aceluiaşi copil”, a explicat Sorin Cîmpeanu, într-o emisiune la B1 TV.

Testele de salivă

  • ”Avem de săptămâna viitoare 10 milioane de teste și fac un anunţ în premieră, din momentul în care am anunţat public distribuţia a 10 milioane de teste pentru a fi folosite de preşcolari, elevi şi personalul din învăţământ, s-a suplimentat deja în câteva ore cu încă 540.000 de teste care vor fi trimise tot în acest weekend şi vor fi la dispoziţia şcolilor de îndată ce Inspectoratele Şcolare le vor primi în fiecare judeţ. Odată cu apariţia acestor teste, vor fi depistate încă şi mai multe cazuri de infectare. Fac un apel ca aceste teste să fie administrate corect şi rezultatele vor fi raportate corect.”
  • ”Procesul de achiziţie a fost deblocat. Dincolo de cele 10,5 milioane teste care vor fi distribuite în acest weekend, am primit asigurări că aprovizionarea se va face în mod constant în funcție de nevoile identificate în fiecare judeţ, în fiecare şcoală. (…) S-a dat curs solicitării Ministerului Educației ca aceste teste să fie ambalate individual sau maximum 2 teste per set. Chiar dacă sunt ambalate la seturi de două, ele vor fi distribuite aceluiaşi copil.”

Gradul de ocupare a paturilor/ școli în online

  • ”Gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților cu afecțiuni COVID la nivelul zilei de joi, la nivel național, era 22%. În București era circa 18%. Avem județe în care gradul de ocupare este 5%, Mehedinți, spre exemplu, sau 6% Brăila, după cum avem județe în care gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID este îngrijorător: Suceava și Cluj care au trecut de 40% și care sunt pe un trend în creștere. Numărul copiilor spitalizați era ieri de 416. Astăzi este de 430.”
  • ”La nivel național, există deja 46 de unități de învățământ care funcționează în online din cauza infectărilor. (…) Avem în total 2882 de clase care au fost suspendate din perspectiva prezenței fizice din cauza apariției a trei cazuri de infectare.”
  • ”Numărul de infectări în rândul copiiilor – 13.541 – înseamnă 0,5% din totalul elevilor şi preşcolarilor din România.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.