Ministrul Educației: Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste de salivă

0
Sursa foto: rfi.ro

Zece milioane de teste de salivă pentru COVID-19 destinate preşcolarilor, elevilor şi angajaţilor din învăţământ vor fi livrate până la începutul săptămânii viitoare în şcoli, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

”Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ. Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe baza de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămână a semestrului II). Apreciem deblocarea procesului de achiziție a testelor, atât de necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitară a școlilor și grădinițelor”, a transmis ministrul Educației.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, până acum au fost livrate în școli 14,5 milioane de teste. ”Urmează cele 10 milioane în acest weekend, apoi suntem asigurați că va fi o aprovizionare ritmică, în corelație cu necesarul”, a adăugat ministrul.

Autorităţile au anunțat vineri că procesul de achiziţie a 18.500.000 de teste rapide de salivă pentru depistarea COVID-19 a fost reluat după ce, vineri, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins, ca nefondată, contestaţia depusă de un operator economic privind această achiziţie.

„Astăzi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a invitat, la sediul instituţiei, cei patru promitenţi furnizori în vederea încheierii contractelor subsecvente pentru furnizarea a 18.500.000 bucăţi ‘Teste rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă'”, informează un comunicat al IGSU transmis, vineri, Agerpres.

Dintre cele patru contracte subsecvente, trei au fost semnate vineri de ambele părţi, urmând ca cel de-al patrulea să fie semnat pe 22 ianuarie.

„Primele 10.000.000 bucăţi teste vor fi recepţionate în cursul zilei de mâine, urmând ca în cursul aceleiaşi zile să fie transportate, cu camioanele IGSU, către Inspectoratele Şcolare Judeţene/Municipiul Bucureşti, conform planului de distribuţie elaborat de Ministerul Educaţiei, astfel încât acestea să fie disponibile în unităţile de învăţământ în cursul săptămânii viitoare”, arată sursa citată.

Citește și: Sindicatele din educație, după discuțiile de la Guvern: Premierul a solicitat un răgaz de două săptămâni pentru elaborarea unui plan de măsuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.