Lista tezelor din acest an școlar, anunțată vineri. Ministrul Educației: ”Este recomandabil ca tezele să fie date înainte de vacanță”

0

Tezele se vor putea da începând cu data de 6 decembrie, cu prezență fizică, și ”este recomandabil” să fie susținute înainte de vacanță, a declarat, joi seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a reamintit că numărul tezelor se va reduce la clasa a VIII-a de la trei la două teze și la liceu, de la patru la trei teze. Ministrul a anunțat că lista tezelor din acest an școlar va fi făcută publică vineri.

Mâine, la ora 10.00, vom face publică și lista tezelor. (…) Direcția Generală Învățământ Preuniversitar a analizat deja caz cu caz, filieră cu filieră și avem deja decizia, ea va fi făcută publică mâine la ora 10:00. Toate liceele, cu excepția celor pe filiera tehnologică, aveau patru teze și vor avea numărul redus la trei teze.(.. ) Clasa a VIII-a avea trei, rămâne cu două”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Acesta a mai spus că materia pentru examenul național de Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională va rămâne ”în continuare adaptată specificului acestui an școlar”. ”Deci este deja periată programa de examen și va rămâne periată”, a adăugat ministrul.

Tot mâine, vom semna și Ordinul de ministru cu micșorarea numărului de note necesar pentru încheierea situației școlare, la minimum două note. În mod normal ar fi trebuit să aibă un număr de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal acelei discipline. Vom rămâne pe minimum două note, care vor avea împreună o pondere de 75%. Teza va avea o pondere de doar 25%. (…)

Tezele se vor putea da începând cu data de 6 decembrie. Trebuie lăsat timp după vacanță pentru acei elevi care nu reușesc să obțină o medie de trecere să-și poată corecta situația. Și de preferință înainte de vacanță. Ele pot fi date și în cele două săptămâni de școală, pentru gimnaziu și liceu, dar este recomandat, recomandabil să fie date înainte de vacanță”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.