Școlile din București ar putea trece în sistem online în a doua jumătate a lunii octombrie. Ministrul Educației: ”Va fi pe o perioadă scurtă”

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că, în a doua jumătate a lunii octombrie, școlile din București ar putea trece în sistem online, dacă se menține trendul ascendent al ratei de infectare. Ministrul precizează însă că, potrivit estimărilor specialiștilor, rata de infectare va coborî sub pragul de 6 la mie într-o perioadă ”relativ scurtă”, astfel că elevii nu vor sta mai mult de 10-14 zile în online. ”Eu dau crezare specialiștilor care spun că ne vom întoarce foarte repede sub o rată de infectare de 6 la mie”, declară Sorin Cîmpeanu.

”Trendul ascendent, matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi, avem în București rată de infectare 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie. Se păstrează acest trend ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și nu înțelegem importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, în a doua jumătate a lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trebui să treacă în online până când rata de infectare va coborî”, a spus Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Digi 24.

”În continuare sper că vom înțelege toți să fim responsabili și vom putea să evităm această trecere în online a școlilor. Chiar dacă nu se va întâmpla acest lucru și vom depăși în localități, precum Bucureștiul, rata de infectare de 6 la mie, grădinițele și creșele vor rămâne deschise cu prezență fizică, elevii cu cerințe educaționale speciale vor putea merge cu prezență fizică la școală, iar toți elevii, fie că sunt din școli speciale, fie că sunt înmatriculați în învățământul de masă – și este vorba de peste 70.000 de elevi – vor avea acces la ședințele de terapie, cei cu cu cerințe educaționale speciale.

Restul, elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal vor fi nevoiți să treacă în sistem online până când rata de infectare va coborî sub 6 la mie. Conform estimărilor specialiștilor, chiar dacă se va depăși pragul de 6 la mie, se va putea reveni într-o perioadă relativ scurtă, 10-14 zile, sub 6 la mie și atunci se va putea reveni la școala cu prezență fizică generalizată. (…) Școala online va fi pe o perioadă scurtă. (…) Eu dau crezare specialiștilor care spun că ne vom întoarce foarte repede sub o rată de infectare de 6 la mie. Cu cât localitățile sunt mai mari, cu atât întoarcerea sub 6 la mie va fi mai rapidă”, a mai spus ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.