Premierul Florin Cîțu: Pentru anumite profesii este nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau cel puţin testată. Înclin în acest moment spre testare

0

Premierul Florin Cîţu spune că la nivelul Executivului au loc discuții privind introducerea testării periodice pentru anumite categorii profesionale, între care și personalul din învăţământ. O decizie ar putea fi luată săptămâna viitoare. Premierul precizează că, personal, nu susține vaccinarea obligatorie, înclină spre testare, dar având în vedere că vaccinul este gratuit, ”testarea se va face din surse proprii”.

”Eu nu am susţinut vaccinarea obligatorie. În continuare ne uităm la variante, eu am vorbit de testare. Sunt anumite profesii – medici, de exemplu, sau cadre medicale, care intră în contact cu pacienţi, unde trebuie să fim foarte atenţi. (…)

Pentru anumite profesii este nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau cel puţin testată, dacă nu vaccinată. Este o discuţie despre vaccinarea obligatorie pentru acest personal, nu e luată o decizie, înclin în acest moment să merg spre testare şi faptul că vaccinul este gratuit, testarea se va face din surse proprii, dar până la urmă trebuie să ne gândim că vorbim de sănătatea pacienţilor şi putem, prin comportamentul nostru, dacă nu suntem vaccinaţi, putem să răspândim acest virus către pacienţi care vin să se trateze de altă boală”, a declarat Florin Cîţu, joi seară, la TVR.

Premierul a arătat că testarea este luată în calcul ”și pentru cadrele didactice, şi personal medical, personal din sectorul public, sunt mai multe discuţii”. Întrebat dacă testarea va fi săptămânală, premierul a răspuns: ”Posibil. Aici aştept şi deciziile specialiştilor. De exemplu, Ministerul Muncii a venit cu propunerea pentru testarea personalului din centrele de bătrâni.”

În ceea ce privește momentul în care va fi luată decizia privind testarea periodică a angajaţilor din anumite categorii profesionale, Florin Cîțu a spus că acest lucru s-au putea întâmpla săptămâna viitoare: „Foarte rapid, uitaţi-vă că suntem deja în valul patru şi trebuie să înţelegem că aceste decizii sunt importante.”

Citește și: Sindicatele din educație avertizează că va da statul în judecată dacă profesorii vor fi obligați să se testeze pe banii lor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.