Echipa Quantum Robotics a câştigat a V-a ediţie a campionatului de robotică ”BRD First Tech Challenge România”

0
Sursa foto: Facebook/Quantum Robotics #14270

Echipa Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti (ICHB) – Quantum Robotics – a câştigat a V-a ediţie a campionatului de robotică pentru licee „BRD First Tech Challenge România”, competiţia de pe terenul de joc al roboţilor – Winning Alliance Award – cât şi Inspire Award – acordat pentru toată activitatea din timpul sezonului 2020-2021, relatează Agerpres.

Este prima ediţie când o singură echipă câştigă ambele premii mari din competiţie, se arată într-un comunicat de presă. „BRD First Tech Challenge Romania”, organizat de asociaţia „Naţie Prin Educaţie”, a avut loc între 28 şi 30 august, iar la competiţie au participat cele mai bune 24 echipe din România.

Echipa Quantum Robotics, alcătuită din 12 elevi din clasele IX-XII din cadrul ICHB, pasionaţi de domeniul ingineriei şi programării, a obţinut: locul 1 în clasamentul roboţilor după meciurile de calificare, locul 1 după finale, cât şi cel mai important trofeu al competiţiei, Inspire Award, pentru un robot performant în teren şi pentru activitatea generală a echipei din timpul sezonului competiţional 2020-2021.

Prima parte a competiţiei a cuprins interviurile cu juraţii, iar luni, la Sala Polivalentă din Bucureşti, s-au desfăşurat competiţiile în teren la care Quantum Robotics s-a calificat pe primul loc, cu un punctaj de 1.385 de puncte şi, în calitate de căpitan, a format alianţa câştigătoare din finală.

Tema „Ultimate Goal” din sezonul 2020-2021 este inspirată din sport şi a fost lansată în septembrie 2020. Echipele trebuie să construiască roboţii pentru a obţine cele mai multe puncte conform temei date.

Tema competiţiei se schimbă anual, provocarea anului acestuia fiind lansarea unor inele la diferite nivele, fiecare nivel având un punctaj diferit. Robotul este condus în teren de doi şoferi, iar fiecare meci în teren durează 2 minute şi 30 de secunde şi este alcătuit din trei părţi: 30 de secunde de autonomie, în care robotul trebuie să ia propriile decizii, urmate de 2 minute de telecomandare.

Ultimele 30 de secunde din perioada de telecomandare se numesc „end game”, timp în care robotul trebuie să transporte 2 elemente de joc voluminoase în afara terenului şi să ţintească 3 obiecte subţiri. Îndeplinirea tuturor misiunilor aduce robotului punctajul maxim şi urcarea în clasament.

Quantum Robotics este o echipă care participă la competiţiile de robotică „FIRST Tech Challenge” din diverse ţări. Echipa a fost înfiinţată în anul 2017 de un grup elevi olimpici la diverse materii, cum ar fi informatică, matematică, fizică, chimie, robotică. Echipa îşi desfăşoară activitatea în cadrul laboratorului de robotică din Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti şi este coordonată de doi mentori profesori şi doi asistenţi – foşti membri din echipă, în prezent studenţi.

Sursa foto: Facebook/Quantum Robotics #14270

Citește și: Elevii români au câștigat locul I la Campionatul Internațional de Robotică 2021 din Statele Unite: ”Am promis, ne-am ținut de cuvânt”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.