Clip realizat de patru eleve de liceu din Ploiești despre ”viețile opozante” ale unor adolescente. Tinerele au câștigat o bursă de studiu la Bruxelles VIDEO

0

Patru eleve ale Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Ploiești au câștigat o bursă de studiu la Bruxelles în cadrul unui concurs despre viitorul Europei, cu un videoclip în care au surprins viața a două adolescente. Ioana și Elsa trăiesc în ”medii socio-economice diametral opuse”, în țări diferite, cu acces diferit la educație sau la serviciile medicale, dar sunt amândouă cetățeni ai Uniunii Europene și visează la ”un viitor comun”. ”Oare, cât de diferită este Elsa spre deosebire de mine?”, se întreabă Ioana.

Elevele Rania Derweesh, Daria Primăvăruș, Aytana Anghel și Diana Sîrbu, sub îndrumarea profesorului Gelu Hanganu, au participat la concursul „Viitorul Europei este viitorul meu” și au fost premiate cu o bursă de studiu la Bruxelles, în urma unui proiect ce a evidențiat prioritățile Uniunii Europene, se arată într-un comunicat de presă.

”Cele patru tinere au realizat un videoclip intitulat “A fost odată în Europa…”, care detaliază viețile opozante ale unor adolescente dintr-o țară dezvoltată, respectiv una în curs de dezvoltare, accentuând nevoia pentru uniune la nivel european și pentru progres în domenii precum educația, tehnologia, transportul public și îngrijirea medicală”, se precizează în comunicat.

Cu acest videoclip, elevele din Ploiești au câștigat premiul I și vor vizita Parlamentul European unde se vor întâlni cu membri proeminenți ai acestuia. Concursul a fost organizat de către europarlamentarul Ramona Strugariu și a reunit tineri din întreaga țară.

”Cele patru tinere și-au dezvoltat prin intermediul acestui proiect pasiunea pentru politică și
implicare în societatea civilă, pe care și-o cultivă permanent prin intermediul participării la
concursuri precum Parlamentul European al Tinerilor și Simulări ONU. Adolescentele își
concentrează acest interes și în cadrul unei reviste de politică, istorie și economie pe care au fondat-o (Daily Dose of Millennial)”, se menționează în comunicatul de presă.

Citește și: Cum ar vrea două eleve de liceu să schimbe România. Rania și Daria: ”Avem ambiție și suntem determinate să facem această schimbare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.