Bacalaureat 2021, proba la alegere: 36 de candidați, eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă

0

BAC 2021. La proba la alegere a profilului și a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, desfășurată miercuri, au participat 120.704 candidați (96%), informează Ministerul Educației. 

Pentru susținerea probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie) s-au înscris 125.686 de candidați. Nu s-au prezentat 4.946 de candidați.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 36 de candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Ultima probă scrisă din această primă sesiune (limba și literatura maternă) are loc joi, 1 iulie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația- tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.