Admitere clasa a V-a 2021. Când vor susține elevii probele scrise sau practice și în ce condiții se vor desfășura – document

0
Foto: unsplash.com

ADMITERE CLASA A V-A 2021. Probele scrise sau practice ce vor fi susținute de elevi în vederea admiterii în clasa a V-a pentru anul școlar 2021-2022 se vor desfășura în perioada 28 iunie – 16 iulie 2021 sau 12 iulie – 23 iulie 2021, a transmis Ministerul Educației către inspectoratele școlare județene. 

Conform adresei ministerului, probele de admitere în clasa a V-a se vor organiza și desfășura cu respectarea și aplicarea normelor igienico-sanitare și de siguranță/ securitate în vigoare, pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2, pentru toți candidații și toate cadrele didactice care participă la concurs.

  • În vederea constituirii formațiunilor de studiu pentru clasa a V-a cu program intensiv de studiu al unei limbi moderne de circulație internațională, admiterea elevilor presupune promovarea testului de competențe lingvistice, care constă într-o probă scrisă, conform Ordinului nr.3691/2021.
  • În vederea constituirii formațiunilor de studiu pentru clasa a V-a, învățământ vocațional, profil sportiv, admiterea elevilor este condiționată de promovarea probelor specifice de aptitudini.
      • Probele se susțin în conformitate cu regulamentul/procedura operațională privind organizarea și desfășurarea probelor de aptitudini sportive privind constituirea formațiunilor de studiu pentru clasa a V-a, învățământ vocațional, profil sportiv, elaborat/e la nivelul unității de învățământ care organizează admiterea, avizat/ă de inspectoratul școlar județean/al municipiului București.
      • Structura probelor de aptitudini sportive (probele și normele de evaluare) privind constituirea formațiunilor de studiu pentru clasa a V-a se elaborează de către cadrele didactice din unitatea de învățământ care organizează admiterea, ținându-se cont de faptul că susținerea probelor se face individual, fără partener sau adversar.
      • Probele de aptitudini sportive vor fi aplicate numai după ce au fost avizate de către inspectorul școlar cu atribuții în specialitatea educație fizică și sport.
  • În vederea constituirii formațiunilor de studiu pentru clasa a V-a, învățământ de artă, înscrierea elevilor se poate efectua numai pe baza testării aptitudinilor specifice.
      • Probele de aptitudini se evaluează de către comisii de specialitate constituite din profesori calificați din unitatea de învățământ care organizează testarea, numite prin decizie a conducerii unității de învățământ, cu avizul inspectoratului școlar.

Sursa foto: edums.ro

Citește și: Testul de limbă străină pentru admiterea în clasa a V-a intensiv va consta într-o probă scrisă – ordin de ministru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.