Sorin Cîmpeanu: Concursurile pentru funcţiile de directori de școli, în luna iulie. Prima probă – examen naţional scris, cu subiecte unice

0
Foto: pixabay.com

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, joi seară, că una dintre variantele luate în calcul pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ este un examen naţional scris, cu subiecte unice, care să aibă loc la începutul lunii iulie. Etapa a doua la care vor participa cei care au luat cel puțin nota 7 la prima probă ar urma să fie organizată la finalul lunii iulie, a adăugat ministrul.

„Aceste concursuri trebuie să aibă loc, de preferinţă înainte de expirarea mandatelor actualilor directori, în luna august. Nu este deloc simplu, deoarece avem examenele naţionale, avem titularizare şi definitivat, avem foarte multe activităţi în calendarul acestui an şcolar. Dar, pe de altă parte, avem şi condiţii ce impun restricţii cu privire la organizarea concursurilor.

Dar, chiar şi aşa, una din variantele pe care le luăm în calcul ar fi aceea de derulare a unui examen naţional scris, cu subiecte relevante, cu subiecte unice, în prima săptămână din luna iulie, urmând ca, mai apoi, în etapa a doua, cei care vor fi reuşit să treacă un plafon de minim nota 7 – o să vedem dacă va fi 7 sau mai mult, oricum, nu sub 7 (…) – la final de iulie, în ultima săptămână, ar putea fi organizată etapa a doua, în care să participe doar cei care au promovat examenul scris naţional. Este un obiectiv, este varianta cea mai bună.

Dacă nu vom putea să organizăm acest lucru din considerente epidemiologice, oricum acest concurs va trebui făcut imediat după reluarea școlii, în luna septembrie. În ambele variante, pot să vă garantez că acest concurs care să privilegieze competența directorilor de școli în detrimentul oricăror altor criterii, va fi organizat în acest an”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la TVR1.

Citește și: Ministrul Educației: Trendul epidemiologic descendent, condiţia esenţială pentru revenirea tuturor elevilor, cu prezenţă fizică, la şcoală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here