Propunerea pe care Ministerul Educației o va prezenta joi: Vacanță de primăvară de patru săptămâni, semestrul II prelungit până pe 25 iunie

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri seara, că în ședința de joi a Comitetului de Dialog Social va propune varianta ca semestrul al II-lea să fie prelungit cu o săptămână și să se încheie pe 25 iunie, în loc de 18 iunie. Evaluarea Națională se va organiza conform calendarului inițial, începând din data de 22 iunie, iar vacanța de primăvară va fi de patru săptămâni, între 2 aprilie și 4 mai.

Ministrul Educaţiei a reamintit că vacanţa de primăvară de o lună a fost cerută de Ministerul Sănătăţii pentru ”a micșora mobilitatea, fundamentând puternic pe baza trendului epidemiologic ascendent”.

Văzând nemulțumirea iscată pe bună dreptate cu privire la lipsa de predictibilitate – într-adevăr era un neajuns, este un neajuns acela de a păstra examenul de Bacalaureat la datele stabilite, dar de a modifica examenul de Evaluare Națională, în loc să înceapă pe 22 iunie, să-l duci cu două săptămâni mai târziu. Da, era un neajuns. Un alt neajuns a fost acela al prelungirii semestrului cu două săptămâni, astfel încât se intra în luna iulie.

Motiv pentru care Ministerul Educației, neconsiderându-se deținătorul adevărului absolut, pe baza propunerilor primite, am considerat că putem să flexibilizăm această propunere pe care o vom prezenta mâine, la ora 10.00, în Comitetul pentru Dialog Social, în discuția cu reprezentanţii elevilor, profesorilor, părinţilor, în felul următor:

Se păstrează propunerea de vacanță între 2 aprilie și 4 mai. (…) Se prelungește, într-adevăr, vacanța de primăvară cu două săptămâni, însă diferența este următoarea: dacă vom accepta cu toții că putem renunța la o săptămână din cel de-al doilea semestru, am putea să păstrăm Evaluarea Națională exact la aceleași date, Bacalaureatul exact la aceleași date, toate activitățile la aceleași date, însă am prelungi semestrul doi cu o singură săptămână, în loc să se încheie pe 18 iunie, s-ar încheia pe 25 iunie, deci tot în luna iunie, pentru clasele de la pregătitoare la clasa a VII-a şi de la clasa a IX-a la clasa a XI-a.

Rămâne acceptul pentru a reduce cu o săptămână cel de-al doilea semestru și modalitatea de recuperare a materiei aferente acestei săptămâni de reducere. Avantajul este că nu modificăm examenele naționale, nu prelungim cu mai mult de o săptămână semestrul doi pentru celelalte clase și nu intrăm în luna iulie”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marți, că vacanţa de primăvară va fi prelungită şi că va dura din data de 2 aprilie până în 4 mai, iar examenul de Evaluarea Națională va avea loc în perioada 5-8 iulie. Ulterior, ministrul a precizat că actualul an şcolar se va încheia în 2 iulie, în loc de 18 iunie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.