Ministrul Educației: Anul școlar se prelungește cu două săptămâni. Semestrul II se va încheia pe 2 iulie, în loc de 18 iunie

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, marți seara, că anul școlar 2020-2021 se va prelungi cu două săptămâni, în condițiile în care vacanța de primăvară va fi în perioada 2 aprilie – 4 mai. ”Finalul semestrului al doilea se decalează două săptămâni. Vacanţa de primăvară se prelungeşte cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanţa de vară în vacanţa de primăvară. În loc să finalizăm semestrul al doilea pe 18 iunie se va încheia pe 2 iulie”, spune Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că vacanța de primăvară pentru elevi se va prelungi și va fi în perioada 2 aprilie – 4 mai.

”Școala se prelungește cu două săptămâni. Vacanța se prelungește de asemenea cu două săptămâni. În luna aprilie aveam oricum vacanța de Paștele catolic și vacanța de Paștele ortodox. (…) Dacă nu ar fi fost adoptată această variantă, ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inlusiv pentru derularea simulărilor. (…) Două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară, în ideea că în primăvară vom avea un vârf epidemiologic care trebuie evitat”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la B1 TV.

Potrivit ministrului Educației, cursurile anului școlar se vor încheia pe data de 2 iulie (în loc de 18 iunie). Elevii clasei a VIII-a vor termina pe 25 iunie (în loc de 11 iunie), elevii clasei a XII-a pe 18 iunie (în loc de 4 iunie) și elevii din învățământul profesional și tehnic pe 23 iulie (în loc de 9 iulie).

Ministrul a reiterat că simulările pentru clasele a XII-a, a XIII-a și a VIII-a se susțin în continuare așa cum sunt programate, iar ”școlile pot rămâne deschise până pe 31 martie”

Sorin Cîmpeanu a reamintit că probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor începe pe 28 iunie 2021, conform calendarului stabilit, în timp ce Evaluarea Națională la clasa a VIII-a va începe pe 5 iulie, în loc de data 22 iunie.

Potrivit structurii anului școlar 2020-2021, adoptate anul trecut, vacanța de primăvară este programată în perioada 2 – 11 aprilie 2021 (Paștele Catolic) și 30 aprilie – 9 mai 2021 (Paștele Ortodox), iar cursurile se vor încheia pe 18 iunie 2021.

Citește și: Schimbări în educație: Vacanța de primăvară va fi de o lună, evaluările la clasa a II-a se amână, Evaluarea Națională la clasa a VIII-a mutată în iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.