Apel către părinți, lansat de premierul Florin Cîțu: „Atunci când un copil are simptome, să rămână acasă”

0
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîţu a făcut, luni, un apel către părinți să fie ”responsabili” și ”atunci când un copil are simptome, să rămână acasă” și să nu îl trimită la școală. De asemenea, șeful Executivului i-a îndemnat pe profesori să se vaccineze împotriva COVID-19.

Depinde de noi toţi împreună să avem un an şcolar fără probleme. Fac un apel către părinţi ca atunci când observă simptome la copii chiar de gripă este recomandat să rămână acasă cel mai bine. Bineînţeles că vom face toate eforturile şi vom monitoriza acest lucru şi în şcoli, dar fără susţinerea şi implicarea părinţilor acest lucru nu se poate face.

Şi nu în ultimul rând, fac un apel către profesori să se vaccineze. Este foarte important ca toţi profesorii să se vaccineze. E important pentru sănătatea lor, e important pentru sănătatea copiilor, pentru sănătatea tuturor celor cu care vin în contact cu aceşti copii şi este important să avem un an şcolar fără probleme”, a declarat Florin Cîţu, citat de Agerpres.

El a explicat că formularul de consimţământ pentru testarea antigen a copiilor este recomandat pentru facilitarea procedurii în cazul în care se depistează la şcoală un copil cu simptome.

„Până să ajungem la formular, mai bine ca părinţii să fie responsabili şi atunci când un copil are simptome, să rămână acasă. Este mult mai bine aşa. (…) Acest formular este recomandat, nu este obligatoriu, dar bineînţeles că în momentul în care un copil are simptome şi trebuie testat, va trebui să fie completat”, a spus Cîţu.

Premierul a afirmat că în privinţa condiţiilor speciale de transport asigurate în anumite judeţe, acestea rămân la latitudinea primarilor.

Pe de-o parte, deschiderea anului şcolar este pregătită de Guvern, pe de altă parte, este nevoie de părinţi să se implice. Orice ar face Guvernul nu o să facă totul perfect şi atunci este nevoie să discutăm împreună. Dacă există autorităţi locale unde găsesc această formulă, îi felicit, este foarte bine”, a mai afirmat Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.