Ministrul Educației: 112.685 de angajaţi din sistemul de educaţie s-au programat pentru vaccinare

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că 112.685 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au programat pentru vaccinarea anti-COVID, iar dintre aceştia 19.000 s-au imunizat deja, relatează Agerpres.

„În rândul celor nouă categorii de lucrători esenţiali, personalul din învăţământ deţine detaşat prima poziţie din perspectivă numerică. Datele extrase din platforma gestionată de STS ne arată că sunt 112.685 de persoane din sistemul de educaţie programate. Nu numai că au disponibilitatea de vaccinare, dar sunt deja programate pentru vaccinare. Dintre acestea, 19.000 au fost deja vaccinate.

Lor li se adaugă alte câteva mii de cadre medicale care, în această platformă, sunt cuprinse la categoria personal medical, fiind în acelaşi timp şi cadre didactice mai ales în învăţământul superior medical”, a afirmat Sorin Câmpeanu, vineri, la webinarul online organizat de Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi CNCAV, dedicat personalului din învăţământ.

Ulterior, într-o conferință de presă, ministrul Educației a precizat că numărul angajaților din învățământ cu disponibilitate de vaccinare va fi anunţat pe data de 1 februarie, când se va încheia a doua etapă de consultare.

„Numărul celor cu disponibilitate de vaccinare va fi anunţat la finalul celei de-a doua etape de interogare în data de 1 februarie, înainte de discuţia din data de 2 februarie, determinantă pentru decizia de deschidere a şcolilor începând cu data de 8 februarie cu prezenţă fizică, conform scenariilor anunţate. Interesul major pentru deschiderea şcolilor al Ministerului Educaţiei şi nu numai se păstrează, ştiut fiind că nu este numai o întoarcere atât cât se poate la normalitate, dar este o posibilitate de a recupera ceea ce s-a pierdut şi s-a pierdut pe parcursul perioadei în care învăţământul s-a desfăşurat exclusiv online”, a spus ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a reiterat că vaccinarea cadrelor didactice nu este un element care să condiţioneze deschiderea şcolilor la data de 8 februarie.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: Potrivit estimărilor, peste 65.000 de elevi sunt în situaţia de neîncheiere a situaţiei şcolare pe primul semestru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.