Ministrul Educației: În interiorul orelor remediale se pot organiza şi ore de consolidare a materiei predate

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că în cadrul orelor „remediale” vor putea fi organizate şi „ore de consolidare” a materiei, acolo unde profesorii au predat tot ce era cuprins în programa şcolară.

Potrivit ministrului, profesorii care fac ore de consolidare a materiei vor putea primi bani. „În interiorul acestor ore, numite generic remediale, se pot organiza şi ore de consolidare a materiei predate. În cazul în care un profesor a predat absolut tot, elevii au asimilat absolut tot ce a predat şi aceşti profesori vor avea dreptul să acceseze aceste ore de pregătire pentru consolidarea performanţei de data aceasta şi nu pentru recuperarea pierderilor. (…) Vor putea primi bani şi aceşti profesori (n.r. – care consolidează materia)”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, la Digi FM, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că acţiunile de recuperare necesită frecvenţă fizică în şcoală. „Acţiunile de recuperare necesită frecvenţă fizică în şcoală, iar cei care sunt în scenariul galben şi roşu nu vin toate clasele cu prezenţă fizică în şcoală”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a amintit că a propus un pachet de acţiuni remediale de cinci ore pe săptămână, timp de 16 săptămâni.

„Nu este obligatoriu ca toţi cei care se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pe semestrul I să participe la toate cele 16 săptămâni. Aceste pachet de cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni poate fi partajat, divizat pentru mai multe grupuri de elevi – două, trei, patru. Numărul de ore remediale va fi stabilit de evaluările pe care fiecare profesor le va face. Pachetul de cinci ore săptămânal poate fi organizat în funcţie de decizia profesorului luată împreună cu elevii şi cu consultarea părinţilor. Ministerul Educaţiei susţine absolut orice variantă”, a explicat Cîmpeanu.

Citește și Cîmpeanu: Nu se vor împărți elevii pe grupe, s-a renunțat la învățământul hibrid. Din perspectiva educației, scenariul hibrid nu este deloc bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.