Ministrul Educației: Şcolile de vară sunt o soluţie corectă pentru a recupera ce s-a pierdut pe parcursul crizei sanitare

1

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că şcolile de vară reprezintă o soluţie corectă pentru recuperarea pierderilor suferite în timpul crizei sanitare, dar pentru a pune în practică acest lucru este nevoie de implicarea profesorilor și de resurse financiare alocate în acest scop. ”A fost o propunere care a fost considerată corectă în setul de măsuri remediale”, a declarat ministrul, după o întâlnire cu reprezentanţii AUR, noul partid intrat în Parlament, desfășurată la sediul ministerului.

Au fost propuse măsuri precum şcoli de vară, în care să poată fi recuperat într-o manieră sintetică cea mai mare parte din ce s-a pierdut pe parcursul crizei sanitare, pentru asta avem nevoie de concursul profesorilor în primul rând, dar avem nevoie şi de acoperire bugetară. (…) A fost o propunere care a fost considerată corectă în setul de măsuri remediale. Şcolile de vară sunt o soluţie corectă, fiind nevoie de profesori, fiind nevoie de resurse financiare alocate în acest scop. De asemenea, ceea ce oricum am fi făcut, legătura cu universităţile pentru a avea înţelegere, flexibilitate pe parcursul examenului de admitere în universităţi”, a spus Sorin Cîmpeanu, după întâlnirea cu reprezentanţii AUR, conform Agerpres.

Potrivit ministrului, acţiunile remediale sunt foarte importante şi ele trebuie să fie decise caz cu caz, în funcţie de ceea ce a asimilat elevul şi nu în funcţie de ce a predat profesorul.

„Trebuie verificat tot ceea ce a asimilat fiecare elev şi trebuie intervenit personalizat cu acţiuni remediale. Este un set întreg de măsuri. Şcoala de vară este una dintre aceste măsuri. (…) În măsura în care vom reuşi să începem cel de-al doilea semestru în format clasic, vom avea de recuperat pierderile suferite pe parcursul crizei sanitare”, a arătat ministrul Educaţiei.

Propunerea AUR: Examenele naţionale să fie susţinute în toamnă

Reprezentanţii AUR i-au cerut miercuri ministrului Educaţiei acţiuni pentru ca elevii să poată recupera materia şi au afirmat că sunt „generaţii care se pierd”. „Am mai convenit cu cei de la Ministerul Educaţiei nişte acţiuni remediale de urgenţă, pentru că avem deja generaţii care se pierd şi am propus o şcoală de vară pentru toţi cei care nu sunt în anul terminal, propunere care a fost bine primită de cei din minister. Trebuie organizată o formă de recuperare a materiei. (…)

Noi credem că ministrul Educaţiei ar trebui să decidă pentru domeniul Educaţiei, nu cineva neales, cineva dintr-un domeniu al sănătăţii nevalidat prin vot, cum este domnul Arafat, de exemplu, care conduce CNSU. Ce vom susţine noi AUR în Parlamentul României – mărirea bugetului Educaţiei, pentru ca aceste măsuri remediale să fie luate de urgenţă”, a declarat copreşedintele AUR George Simion, după întâlnirea cu ministrul Educaţiei, citat de Agerpres.

Simion a spus că AUR va solicita şi CNSU redeschiderea unităţilor de învăţământ. „Ministrul Educaţiei ne-a spus că nu este decizia lui, că ar deschide de mâine şcolile dacă ar putea, dar această decizie aparţine Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi ultimul cuvânt este în CNCS. Ori, acest lucru nu îl considerăm admisibil şi vom merge mai departe cu solicitarea noastră. Pentru categoriile de risc, cei din clasele a VIII-a şi a XII-a care dau examene, cei din mediul rural, care în marea lor majoritate, în ciuda a ceea ce susţin inspectoratele şcolare judeţene, nu au acces la şcoala aşa zisă online. O să mergem la Consiliul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru dreptul fundamental la educaţie. Nu este admisibil să trăim într-o dictatură militară. La fel cum este esenţial dreptul la viaţă şi dreptul la educaţie este un drept fundamental”, a mai spus Simion.

Totodată, reprezentanții AUR au propus ca examenele naţionale să fie susţinute în toamnă.

După părerea noastră, pentru a nu suferi şocuri şi pentru a se desfăşura totul cum trebuie ca aceste examene să fie susţinute la toamnă. Grădiniţele mai ales trebuie deschise, pentru că ştim cu toţii realitatea, în ciuda a ceea ce ni se prezintă. Transmit domnului Arafat să deschidă şcolile”, a precizat George Simion.

1 COMENTARIU

  1. Cand mergem din nou la scoala fizic, atunci ar trebui sa fie din prima zi un program ptr cei care nu au putut sa participe la orele online. Altfel o sa stea copiii care au participat la online plictisiti in clasa, așteptând pana si ceilalti sunt la acelasi nivel. Si cei care nu au participat online o sa se simte prost si profesorii cer lucruri / materii de la ei pe care inca nu le-au invatat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.