Ministerul Educației: Programele școlare pentru învățământul special, aprobate prin ordin de ministru

0
Foto: digi24.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a emis ordinul prin care s-au aprobat, pentru prima dată, programele școlare pentru cele 425 de discipline din învățământul special, a anunțat, vineri, Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

”Aceste programe școlare pentru învățământul special sunt elaborate în baza planurilor-cadru aprobate prin ordinul nr.3.662/2018 și reprezintă o premieră prin prisma faptului că, față de ceea ce exista anterior, acestea sunt concepute ținând seamă de  tipurile de dizabilitate, și nu gradele de deficiență.

Astfel, prin intermediul acestor 425 de programe școlare, se va urmări  parcursul educațional la nivel preșcolar, primar și gimnazial pentru copiii cu: dizabilități intelectuale grave, severe și/sau asociate; dizabilități intelectuale  moderate, grave, severe și/sau asociate; dizabilități senzoriale multiple; dizabilități auditive; dizabilități vizuale; dizabilități locomotorii”, precizează MEC.

Din cele 425 de programe școlare aprobate, 71 sunt în limba maghiară. Totodată, au fost elaborate și programele școlare pentru elevii din centrele de detenție, centrele educative și penitenciare.

MEC reamintește că, potrivit art. 53 din Legea educației naționale, cu modificările și completările ulterioare, învățământul special dispune de planuri de învățământ, de programe școlare, de programe de asistență psihopedagogică, de manuale și de metodologii didactice alternative, adaptate tipului și gradului de dizabilitate, aprobate de Ministerul Educației și Cercetării.

Noile programe vor intra în vigoare începând cu anul școlar 2021-2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here