Noi date privind desfăşurarea cursurilor: 4.478 de unităţi de învăţământ funcționează în scenariul roșu

0

Ministerul Educației a informat, joi, că un număr de 4.478 de unități de învățământ din țară desfășoară cursurile în scenariul roșu (online), iar 5.022 în scenariul galben.

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), joi, 5 noiembrie, s-a înregistrat următoarea situație:

  • 8.156 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 5.022 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 4.478 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Conform MEC, dintre cele 4.478 de unități aflate în această situație, 368 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 4.110 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here